Compania chineză TCL, care produce telefoanele Blackberry și Alcatel, va lansa anul viitor noi modele sub brandul Palm. Unul dintre primele branduri care produceau telefoane smart, Palm a renunțat la luptă neputând concura cu Nokia, Blackberry și apoi Apple.

Primul meu telefon smart a fost un Palm Treo 650, pe care în foloseam în premieră pentru email și pentru a scrie articole pe blog (avea browser normal), deși conexiunea era GPRS/EDGE. Apoi am trecut la Sony Ericcson P1.

Compania, deși era un gigant atunci, a făcut niște erori strategice. Întâi au separat Palm OS de partea de hardware, deși ambele erau în legătură – Palm OS era super-bun comparat cu Symbian al Nokia sau cu Blackberry OS. În fine, după o vreme au vândut firma către HP care s-a ocupat să îngroape totul. Doar sistemul de operare continuă să supraviețuiască, fiind baza WebOS, de la televizoarele LG.

Despre preluarea brandului Palm de către TCL s-a auzit din 2013, dar pînă acum nu făcuseră nimic concret cu el. Iată însă că TCL plănuiește ca în 2018 să lanseze telefoane noi Palm. Sunt curios dacă le păstrează măcar o parte din caracteristicile inițiale. Conform speculațiilor, telefoanele vor fi cu Android, exact ca Alcatel sau Blackberry.

Se pare că TCL reușește să exploateze foarte bine o nișă a nostalgicilor unor branduri mari, chiar mă mir că nu au preluat ei și Nokia, probabil a fost prea scump. Inițial când am văzut primele telefoane Alcatel cu Android am crezut că nu vor reuși, dar sunt pe piață de atâția ani că ajung să cred că au găsit rețeta.

Un director al TCL a anunțat lansarea noilor modele într-un interviu, folosiți Google Translate dacă vreți să citiți tot ce a zis el. Conform informațiilor vor fi lansate mai multe terminale sub brandul Palm. Ca să se poată diferenția de marea majoritate a telefoanelor de azi, măcar stylusul de la Palm să îl aducă înapoi, oricum, probabil că ăla a fost și sursa inspirației pentru SPen și alte creioane digitale.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!