Samsung Galaxy Note 7 (FE) a fost relansat, la început în Coreea de Sud, dar probabil va reveni și în alte țări. Țin minte ce ne spuneau oficialii Samsung: deși Note 7 continua să explodeze, fanii modelului nu vroiau să îl returneze și cereau în continuare să cumpere acest telefon. Sunt curios dacă acum va mai avea succes.

Scandalul Galaxy Note 7 a afectat atât de mult Samsung încât au ajuns astăzi să anunțe că vor trece la baterii solide. Au retras de pe piață milioane de telefoane, care riscau să explodeze datorită design-ului interior. Ancheta Samsung a stabilit că bateria era prea înghesuită și anumite mișcări ale utilizatorului cauzau atingerea unor fire care făceau scurt, ducând la producerea unei reacții similare exploziei.

Noul Galaxy Note 7 FE aduce același hardware puternic de la primul Note 7. Interfața software este însă Android 7.0 și varianta de la Galaxy S8, inclusiv asistentul Bixby. Prețul de vânzare este de circa 2.500 de lei. Momentul lansării este destul de sensibil, pentru că Samsung pregătește acum lansarea lui Note 8. Dacă ar apărea probleme la Note 7 FE, problemele ar fi masive pentru compania sud-coreeană.

Numele FE provine de la Fan Edition, o ediție creată special pentru cei care și-au dorit foarte multe Note 7 și nu au putut să-l aibă. Pentru a retrage de pe piață modelul Samsung a trebuit să lucreze și cu operatorii telecom pentru a scoate din rețea modelele rămase. Bateria integrată este de 3.200 mAh, considerabil mai mică decât cea de 3.500 mAh care era integrată la primul Note 7.

Modelele Note 7 FE au trecut printr-un sistem de testare a bateriei și a componentelor. Ecranul rămâne de 5.7 inch, cu margini curbate, rezoluție WQHD (2560×1440 pixeli), procesorul octa-core Exynos, 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, suport pentru carduri microSD. Terminalul este rezistent la apă și praf (IP68).

Oficialii companiei au anunțat că vor stabili ulterior dacă această ediție va fi lansată la nivel global. În fond, probabil mai au câteva milioane de unități care pot fi revândute.