Google a anunțat că va achiziționa compania Mandiant, o firmă americană specializată în securitate cibernetică. Prețul plătit a fost de aproximativ 5.4 miliarde de dolari. Mandiant va intra sub portofoliul Google Cloud și va primi acces la capacitățile de colectare a datelor de securitate deja existente, dar și la capitalul uman deținut de către gigant.

Google cumpără Mandiant

Google cumpără Mandiant

Firmele și instituțiile se confruntă cu amenințări de securitate fără precedent odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. În aceste condiții, rolul lui Mandiant este de a oferi o platformă de servicii de securitate cibernetică care se alătură celor deja existente în suita Google Cloud. Thomas Kurian, directorul Google Cloud, susține că în acest fel clienții vor avea acces la operațiuni de securitate oferite de către cea mai bună firmă de consultanță la momentul actual.

De când a fost făcut anunțul oficial, acțiunile lui Mandiant au crescut cu 16%. Patrick Moorhead, fondatorul Moor Insights & Strategy, este de părere că acest parteneriat va consolida și va extinde și mai mult imaginea lui Google. Gigantul online acumulase deja încredere din partea clienților săi. Analiștii de la Gartner consideră că Google dorește să construiască un business solid în domeniul securității cibernetice, întrucât gigantul este deja la a doua achiziție din acest an. În ianuarie, Google a cumpărat startup-ul israelian Siemplify care se ocupă cu oferirea serviciilor SOAR (security orchestration automation and response).

Mandiant a raportat anul trecut venituri de 483 de milioane de dolari, o creștere de 21 la sută față de anul anterior. Pe final de an (octombrie-decembrie 2021) a avut venituri de 133 milioane de dolari, o creștere cu 21% față de trimestrul al patrulea din 2020.

Mandiant a fost fondat în 2004 în Virginia, SUA, și se dorea a fi o afacere independentă. Odată cu creșterile sale spectaculoase într-un timp scurt, mai multe branduri puternice, precum Microsoft, doreau să cumpere businessul. Procesul de achiziție a început și va fi finalizat la sfârșitul anului.