Google I/O 2024 are o dată oficială: compania a trimis invitațiile pentru 14 mai. Dezvoltatorii care iubesc produsele Google pot deja să marcheze data în calendare, vor putea urmări evenimentul online. Este gratis din nou.

Google I/O

Despre ce vom discuta în mai

Pentru 2024, Google găzduiește din nou doar o mică audiență live, în timp ce difuzează întreaga emisiune tuturor celorlalți online. Vor fi difuzate în direct prezentările principale, conținut tehnic și materiale de învățare. Majoritatea ar trebui să fie disponibile la cerere.

Ei bine, un Pixel 8a ar putea fi prezentat cu această ocazie. Au existat prea multe scurgeri de informații în ultimele săptămâni pentru ca Google să nu lanseze noul telefon din zona midrange. Chiar și Google a recunoscut că va veni.

Cred că singura întrebare mare este dacă vom vedea sau nu un Pixel Fold 2. Amintiți-vă, Google a arătat originalul Fold la I/O în 2023, deschizând imediat precomenzi pentru primii lor 1.800 USD pliabil înainte de a le expedia în iunie.

Dar trebuie notat că zvonurile despre un Google Pixel Fold 2 pur și simplu nu există la ora actuală. Nu în volumul la care ne-am aștepta dacă dispozitivul ar veni cu adevărat. Dar, este posibil să fie ținut și secret. Sau poate că Google renunță anul ăsta la pliabil până fac o treabă mai bună.

Evident, vom vedea toate noutățile despre Android 15. Nu mai sunt atât de spectaculoase lucrurile prezentate, dar sigur vor fi lucruri noi.

„Partajarea parțială a ecranului” va permite utilizatorilor să partajeze sau să înregistreze ferestre individuale ale aplicației în loc de întregul ecran. Telefoanele nu fac o mare diferență între o fereastră de aplicație și un ecran complet, dar este bine dacă acest lucru ar bloca apariția notificărilor primite pe partajarea ecranului. Ar fi bine și pentru tablete.

Android pare că include un API care acceptă caracteristica fs-verity a nucleului Linux. Este o funcție de securitate. Acest lucru vă va permite să stocați un fișier numai în citire pe un sistem de fișiere de citire-scriere și să îl semnați criptografic pentru a vă asigura că nu a fost manipulat în mod rău intenționat. Se pare că Google dorește ca dezvoltatorii de aplicații să folosească acest lucru, spunând: „Acest lucru duce la o securitate sporită, protejarea împotriva potențialelor programe malware sau a modificărilor neautorizate ale fișierelor care ar putea compromite funcționalitatea sau datele aplicației dvs”.

Google spune că există controale îmbunătățite ale camerei pentru aplicații și mai multe controale de „performanță dinamică”, care detectează dacă telefonul se va supraîncălzi și lasă aplicațiile să răspundă în consecință.

Cu siguranță vom vedea mai multe în luna mai.