Gigantul online Google va face o serie de schimbări pentru Google Plus, rețeaua sa socială, care se schimbă din 24 ianuarie. Întâi vor dezactiva definitiv sistemul clasic, care putea fi accesat în continuare. Probabil mulți utilizatori au renunțat treptat la el, trecând la noul design, iar fanii vechiului sistem vor trebui să se reorienteze.

Deși Google Plus nu a avut niciodată succesul Facebook sau măcar Linkedin, activitatea pe platforma socială Google nu a scăzut în intensitate. Trecerea la noua interfață a fost criticată de unii, dar nu a redus interacțiunea pe platformă, așa că vor continua.

Printre schimbări se numără și reintroducerea sistemului de Evenimente, introducerea unor efecte pentru fotografiile afișate, comentariile considerate de proastă calitate sau spam vor fi ascunse automat. Toate comentariile vor putea fi văzute cu o opțiune specială show all, dar altfel autorul va vedea doar interacțiunile „relevante”.

Fotografiile se vor încărca automat la dimensiunile ecranului, dar spațiul alb a fost redus la maxim și vei putea face zoom în imagini dacă vrei să vezi ceva de calitate. Clienții care foloseau versiunea veche în continuare au început să primească notificări cu mesajul „The version you’re using will be replaced soon. Click here to switch to the new Google+”.

Conform datelor Google, comunitatea construită pe G+ reunește utilizatori din toată lumea care au diverse pasiuni comune sau topicuri de discuție comune. Pe profilul meu de Google Plus sunt acum aproximativ 8.000 de utilizatori, deseori sunt comentarii la articole. Mai vedem ce alte schimbări vor fi din 24 ianuarie.

Voi folosiți G+?