Google scanează mesajele e-mail trimise prin Gmail “în scopul de a oferi reclame mai relevante”. După un scandal măricel acumcâțiva ani, povestea s-a răsuflat, unii oameni au renunțat la acest serviciu, alții l-au folosit în continuare. Dar acum, din cauza aplicației Google Now, a ieșit la iveală că Google face mai mult decât atât. Scanează și attachmenturile și știe să le citească în detaliu.

Google Now arată o alertă legată de o factură din Gmail
Google Now arată o alertă legată de o factură din Gmail

Din moment ce știe să arate alerta legată de plata facturii, fără să îl fi setat tu așa, înseamnă că a citit factura din mail și a știut să o interpreteze. Sigur, la fel ca la primul scandal, unii vor considera asta o funcție utilă, alții se vor speria de nivelul de spionaj la care s-a ajuns.

Tot Google Now are funcția aia care te urmărește pe hartă și îți arată mereu la ce distanță ești de casă, cât faci pînă acolo, sau cum este traficul în oraș. Serviciul încearcă să fie un fel de asistent digital, să îți ofere informații chiar înainte să le ceri. Doar că, din rațiuni de vânzări, eșuează lamentabil. De pildă mie, deși aveam biletele de avion KLM și voucherul de cazare în Gmail, îmi tot recomanda atât hoteluri, cât și alte zboruri “la ofertă”.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Funcția de citit facturi este disponibilă deocamdată doar pentru aplicația mobilă Google Search, probabil doar în engleză/în SUA. Dar trebuie să recunosc că, deși nu sunt speriat de faptul că emailul este citit, faptul că ei încearcă să interpreteze și attachmenturile devine o problemă, mai ales una de etică…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!