Deja știm că hackerii ruși s-au implicat în alegerile din SUA, au spart serverele americanilor, au răspândit informații false. De asemenea, aceeași echipă de hackeri s-a implicat și în Ucraina. Dar de Sărbători, hackerii ruși s-au distrat.

De Crăciun, hackerii au spart contul de Twitter al Sony Music, au postat un mesaj în care anunțau că a murit Britney Spears. Este foarte adevărat, autentificarea în doi pași la Twitter este una dintre cele mai enervante din lume, iar cei de la Sony probabil au dezactivat funcția. Altfel este foarte greu să obții controlul asupra unui cont.

ads

Se pare că hackerii au accesat apoi și contul de Twitter al lui Bob Dylan, iar de acolo au preluat mesajul Sony Music, amplificând informația falsă.

Apoi, zilele astea am observat iar activitate prin Google Analytics. Inițial am observat la rubrica refferer niște link-uri bizare, exact ca aici, apoi văd că s-a mutat. Astăzi am remarcat o aberație similară la rubrica „limbi utilizate”, unde după română și engleză apare din nou mesjaul respectiv, dar există și o rubrică „Vitaly rules Google”. Bravo, Vitaly!