Huawei Mate 60 Pro+ a devenit noul lider al clasamentului DXOMark. Ce păcat că acest lucru rămâne doar o lovitură de palmares, telefonul nefiind disponibil la noi. Anul acesta topul a fost dominat la început de Oppo Find X6, care nici el nu s-a lansat oficial. Apoi a venit Huawei P60 lider și confirm că are o cameră excelentă. Iar Apple obținuse în septembrie doar locul doi cu iPhone 15 Pro Max.

Huawei Mate 60 Pro+

Huawei Mate 60 Pro+ este pe primul loc

Să vedem ce a găsit DXOMark pro și contra camerelor Huawei Mate 60 Pro+.
Pro:

 1. Gamă dinamică foarte largă, expunere precisă la portrete și fotografii de peisaj
 2. Culori frumoase în majoritatea condițiilor
 3. Procesare bună a texturii/zgomotului în fotografie și zoom, detalii foarte bune și niveluri scăzute de zgomot
 4. Focalizare automată rapidă și precisă, stabilizare video destul de eficientă
 5. Diafragma variabilă permite o adâncime de câmp optimizată pentru fiecare scenă
 6. Efect de estompare plăcut și izolarea precisă a subiectului în modul portret
 7. Perspectivă macro plăcută, datorită utilizării telefoto de 3,5x

Contra:

 1. Pierderea detaliilor în videoclipuri cu contrast ridicat și lumină scăzută
 2. Zgomot în videoclipuri de interior și cu lumină scăzută cu mișcare
 3. Contrastul feței și nuanțele pielii ar putea fi mai bune în scenele provocatoare cu iluminare din spate
 4. Evidențiați decuparea în unele scene cu contrast ridicat
 5. Artefacte, inclusiv fantoma, schimbarea nuanței sau cuantificarea culorilor în fotografie și videoclipuri

Aprecieri pentru camera foto

Specialiștii institutului de testare spun că în modul foto, Huawei Mate 60 Pro+ a oferit cel mai bun scor dintre toate dispozitivele testate până în prezent. Datorită rezultatelor excelente care au fost la egalitate sau mai bune decât cei mai buni competitori în aproape toate subtestele. Testerilor le-a plăcut în special compromisul excelent textura/zgomot, focalizarea automată rapidă și precisă și adâncimea mare de câmp, care este oferită de deschiderea variabilă f/1.4 – 4.0 a Huawei.

În plus, expunerea a fost precisă, cu o gamă dinamică largă, în toate condițiile de testare, iar redarea culorilor a fost în cea mai mare parte precisă, cu doar câteva ușoare pete de culoare ocazionale. Efectul bokeh simulat în modul portret a fost frumos, cu estimare foarte precisă a adâncimii și izolarea subiectului, iar în modul macro Mate 60 Pro+ a fost capabil să surprindă detalii bune și o perspectivă frumoasă, datorită utilizării camerei sale de televiziune de 3,5x. Dispozitivul s-a descurcat bine și în categoria de previzualizare, cu imaginea de previzualizare pe afișajul dispozitivului, în ceea ce privește expunerea țintei și reținerea luminii, mai aproape de captura finală decât pe P60 Pro testat anterior.

Seria Mate 60, care include mai multe modele, a fost lansată oficial în China. Din păcate, este primul an în care Huawei a renunțat la lansările în Europa sau alte țări. Au și folosit tehnologie 5G, care le era interzisă la nivel internațional. Dacă întâlnirea Biden-Xi a dat cu adevărat rezultate pozitive, poate vedem odată ridicate sancțiunile și revenirea companiei. Zvonurile publicate deja despre Huawei P70 sunt deprimante: și mai puține componente occidentale, și mai multe chestii doar pentru piața chineză.