Ikea a anunțat azi că lansează VR Experience, o soluție de shopping în realitate virtuală, realizat în colaborare cu HTC și Valve. Soluția va fi lansată pe HTC Vive, iar clienții vor putea testa diverse aranjamente interioare înainte de a lua decizia de cumpărare.

ikea-vr-experience-2-virtual-reality

Deocamdată soluția VR Experience este disponibilă în Australia. Aplicația Ikea se descarcă de pe Steam, la fel ca jocurile video. Este un proiect-pilot pentru gigantul mobilei, iar în funcție de rezultatele de acolo vor extinde proiectul și în alte țări.

Cu ajutorul VR Experience utilizatorii pot testa diverse formate de mobilier, dar și să le schimbe culoarea, într-o experiență mai interactivă.

Cei de la Ikea spun că au testat mai multe dintre tehnologiile de ultimă generație pentru a ajunge mai aproape de consumatori, iar zona de VR a fost selectată ca una de importanță strategică.

Din ce în ce mai multe companii și chiar instituții lansează diverse experiențe virtuale pentru consumatorii pasionați de noua tehologie. Muzeele, grădinile zoo, producătorii auto, dar chiar și autoritățile din anumite țări creează documentare, experiențe virtuale pentru utilizatori prin care să poată experimenta diverse locații, să urmărească animalele sau să descopere lucruri noi.

În continuare cel mai simplu de accesat tip de VR rămâne cel cu telefonul în ochelarii ieftini de tipul Google Cardboard. Samsung a reușit să facă valuri cu Gear VR după lansarea Galaxy S7, iar Oculus Rift este foarte popular. Dar cel mai interactiv tip de VR deocamdată rămâne HTC Vive, cu singura problemă legată de spațiul mare necesar și multitudinea de cabluri.