iPhone SE 4, despre care s-a tot discutat pe surse vara asta, apare acum iar, stârnind entuziasmul fanilor telefonului compact. La ora actuală nu prea mai există niciun smartphone mai mic de 6 inch destul de puternic să concureze cu flagship-urile. Pe Android doar Zenfone 9 mai concurează cu Galaxy S23 compact.

iPhone SE 4

Sursa foto: MacRumors

Ce știm despre iPhone SE 4

În urma unui alt articol pe surse despre iPhone SE 4, MacRumors a primit informații suplimentare care confirmă o parte din afirmațiile făcute. ‌iPhone SE‌ 4, cunoscut și prin identificatorul de dispozitiv D59 și numele de cod al proiectului „Ghost”, este o continuare a liniei Apple de iPhone-uri compacte orientate spre buget și este de așteptat să înlocuiască actualul ‌iPhone SE‌ de a treia generație.

Odată cu sosirea celei de-a patra generații de ‌iPhone SE‌, Apple intenționează să retragă în sfârșit designul învechit în stil iPhone 8. Acesta era folosit pentru cele două generații anterioare ale ‌iPhone SE‌. În schimb, ‌iPhone SE‌ 4 va avea un aspect mai modern și o dimensiune crescută a afișajului, asemănând foarte mult cu modelul de bază iPhone 14.

Specificațiile recent obținute indică că ‌iPhone SE‌ 4 va folosi o versiune modificată a șasiului existent ‌iPhone 14‌. Va avea același design plat. Dimensiunile lui ‌iPhone SE‌ 4 în stadiul actual se potrivesc perfect cu cele ale modelului de bază ‌iPhone 14‌. Descoperirile recente confirmă, de asemenea, că a patra generație de ‌iPhone SE‌ nu va include un buton de pornire Touch ID. Va avea un design pe tot ecranul derivat de la ‌iPhone 14‌, cu Face ID servind ca mijloc de identificare biometrică.

Alte detalii iPhone SE 4

Se așteaptă ca ‌iPhone SE‌ 4 să fie mai ușor decât ‌iPhone 14‌ cu aproximativ 6 grame, cântărind 165 de grame. Modificarea greutății este probabil rezultatul designului cu o singură cameră pe care Apple l-a planificat pentru dispozitiv. Spre deosebire de ‌iPhone 14‌, ‌iPhone SE‌ 4 va avea o singură cameră spate de 48 de megapixeli, dezvoltată sub numele de cod „Portland”, cu o placă din spate personalizată pentru dispozitiv pentru a ține seama de schimbarea designului.

Decizia de a utiliza un design cu o singură cameră se aliniază cu toate modelele anterioare ale ‌iPhone SE‌, cu blițul situat și într-o poziție similară. Merită să subliniem faptul că există dovezi semnificative care susțin designul cu o singură cameră, documentația internă a Apple evidențiind-o ca o schimbare cheie față de ‌iPhone 14‌.

În afară de designul cu o singură cameră, niciun alt factor semnificativ nu ar putea afecta greutatea ‌iPhone SE‌ 4. Nu sunt de așteptat modificări ale materialelor, cu a patra generație de ‌iPhone SE‌ folosind același aluminiu 6013 T6 găsit în ‌iPhone 14‌, împreună cu o placă din spate de sticlă. Prototipurile lui ‌iPhone SE‌ 4 au fost văzute într-o culoare neagră asemănătoare cu varianta de culoare Midnight disponibilă pentru ‌iPhone 14‌, sugerând că negrul va fi una dintre opțiunile de culoare pe care Apple intenționează să le ofere cu a patra generație de ‌iPhone SE‌.

Deși dimensiunile șasiului lui ‌iPhone SE‌ 4 rămân identice cu cele ale modelului de bază ‌iPhone 14‌, dispozitivul va aduce două caracteristici semnificative care îl diferențiază foarte mult de modelele ‌iPhone‌ anterioare – un buton de acțiune multifuncțional și un port USB-C.

Surse: Laptop Mag, ZonaIT