Samsung a prezentat oficial Isocell HP2, noul senzor de 200 de megapixeli, diferit de Isocell HP3, care va veni pe Samsung Galaxy S23 Ultra. Este îmbunătățit și față de modelele Isocell HPX sau Isocell HP1 prezentate anterior.

Samsung ISOCELL HP2

Samsung Isocell HP2

Cel mai recent senzor ISOCELL de la Samsung este succesorul HP1 de 200MP care a fost lansat anul trecut, dar nu a ajuns niciodată pe niciun smartphone al companiei. Noul HP2 are o rezoluție de 200 MP în senzor de aceeași dimensiune ca și camera de 108 MP pe care Samsung a folosit-o în ultimele modele „Ultra”. Pixelii sunt de 0,6 micrometri (μm) într-un format optic de 1/1,3”, o dimensiune a senzorului care este utilizat pe scară largă în camerele principale ale smartphone-urilor de 108 MP. Acest lucru le permite consumatorilor să se bucure de rezoluții și mai mari în cele mai recente smartphone-uri de ultimă generație. Dar asta fără denivelări mai mari ale modului camerei foto de pe spatele dispozitivelor.

Senzorul de 1/1,3 inch folosește pixel binning, la fel ca toate modelele moderne de senzori pentru smartphone. Samsung spune că HP2 poate produce imagini de 1,2μm la rezoluție de 50 de megapixeli. Sau poate folosi noapte pixeli de 2,4μm pentru o rezoluție de 12,5 megapixeli. Pe filmare, poate realiza videoclipuri 8K din cadre realizate la rezoluție de 33 de megapixeli.

Un alt beneficiu va fi, aparent, performanța focalizării automate, deoarece Galaxy S23 Ultra va putea folosi „toți cei 200 de milioane de pixeli” ai senzorului camerei de 200 MP pentru autofocus la fotografii cu lumină scăzută. În setările cu iluminare scăzută, focalizarea automată a lui HP2 este dusă la următorul nivel cu Super QPD. Tehnologia permite senzorului să folosească toți cei 200 de milioane de pixeli pe post de agenți de focalizare. Cantitatea mare de agenți de focalizare este grupată pe patru pixeli adiacenți pentru a recunoaște modificările de model atât pe orizontală, cât și pe verticale, ceea ce oferă o focalizare automată mai rapidă și mai precisă. Folosind datele bogate de model împreună cu numărul mare de puncte de referință, noul senzor este capabil de focalizare automată rapidă, chiar și într-un mediu slab luminat.

Potrivit Samsung, noua tehnologie „Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG)” a lui HP2 va reduce imaginile decolorate și va spori culorile în condiții luminoase.

Pentru o performanță HDR, Samsung introduce pentru prima dată funcția DSG în modul 50MP. Aplică două valori de conversie separate semnalului analog primit la nivel de pixel. În plus, Smart-ISO Pro, o soluție HDR care îmbină diferite niveluri de citire ISO de la o singură expunere, permite camerei să realizeze imagini de 12,5 MP și video 4K la 60 fps în HDR.

Via: 9to5Google