Un Lumia cu Android urmează să fie lansat oficial de către Microsoft, după relativul succes al gamei ieftine Nokia X. Pe măsură ce Microsoft renunță la brandul Nokia, noul terminal nu va fi Nokia X2, cum se așteptau unii, ci va fi probabil Lumia X sau oricum sub brandul Lumia. Acest brand va fi folosit de-acum înainte pentru terminalele smartphone realizate de Microsoft. 

Imagine cu caracter informativ, bazata pe Nokia X
Imagine cu caracter informativ, bazata pe Nokia X

Lumia cu Android nu înseamnă finalul Windows Phone. Microsoft are tot interesul să crească propria platformă, iar compania va fi la fel de agresivă și de insistentă în promovarea WP. Dar Lumia cu Android înseamnă că proiectul Nokia X a avut succes, a avut mulți fani și a generat vânzări pentru Microsoft prin alte canale. Pentru că interfața de Android folosită este una customizată complet de Microsoft, plus integrarea Bing și a altor servicii speficice (Nokia Here pentru navigație) și așa mai departe. Puțin îi interesează că în spate este Android dacă vânzările merg bine.

Windows Phone rămâne “core business” pentru Microsoft, dar cota sa la nivel mondial este de 3%, puțini fani entuziasmați de tehnologie, indiferent câți influenceri spun că este extraordinară. În realitate și iOS și Android au ecosisteme mult mai complexe și mult mai funcționale. Dar e bine că Microsoft nu renunță și continuă să existe alternative.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!