A revenit în 2021 zvonul cu mașina Apple și a ieșit la iveală și o posibilă colaborare cu Hyundai. Acum, unul dintre cei mai cunoscuți analiști care a mai ghicit viitoarele produse ale companiei americane spune că Tim Cook a ales platforma Hyundai E-GMP (foto).

Update: mașina va fi produsă de Kia în SUA;

Hyundai's E-GMP

Previziunile lui Ming-Chi Kuo

Analistul TF Securities Ming-Chi Kuo a devenit cunoscut în 2016 când a prezis că Apple va lansa un iPhone mic, botezat probabil SE. Nimeni nu a crezut. Pe atunci lucra la KGI Securities. Apoi a șocat lumea în 2017, anunțând că Apple va lansa un iPhone X. Ceea ce s-a adeverit. Acum mutat la altă firmă, a continuat să anunțe în fiecare an câte produse va lansa Apple și detalii ale lor. Iarăși șoc cu iPhone 12 Mini, iar s-a adeverit. Putem spune că are o serie întreagă de previziuni bazate pe informații reale, nu pe zvonuri. Mai multe detalii despre el sunt aici.

Ming-Chi Kuo a lansat azi informația că mașina Apple se va baza pe platforma Hyundai E-GMP. Că după ce va iniția un proiect bazat pe această platformă, va putea discuta cu General Motors sau cu Grupul PSA pentru a face alte modele noi.

Platforma Hyundai E-GMP

Noual platformă electrică Hyundai a fost lansată în decembrie 2020. Ea va oferi o autonomie de maximum 500 de kilometri, dar va avea și o încărcare ultra-rapidă. În doar 18 minute ajunge la 80% bateria. Cinci minute la priză îți aduc peste 100 de kilometri. Mașina va putea accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3.5 secunde, iar viteza maximă atinsă va fi de 260 de kilometri pe oră.

Platofrma va fi ușor de integrat în alte modele de mașini, au soluții modulare, convergente. Primele modele electrice vor fi din 2021, primul fiind Ioniq 5, iar Kia va lansa sigur un model bazat pe această platofrmă. Hyundai anticipează că va vinde măcar 1 milion de unități în 2025 pe noua platformă.

Hyundai a investit și într-o platformă europeană cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Ionity se numește și oferă peste 300 de stații, pentru a putea călători prin Europa fără probleme cu mașini electrice.

Legătura între Apple și Hyundai

Mașina Apple a fost anunțată de multe ori pe surse. De-a lungul timpului au făcut multe achiziții și parteneriate care duceau cu gândul la industria auto. Mulți au crescut că se vor limita la sofware pentru mașini, la sistemul de infotainment sau senzori. Dar se pare că planurile Apple merg mult mai departe. Vor să concureze Tesla și dacă se grăbesc, chiar o pot face lejer.

Legătura dintre Apple și Hyundai a apărut oficial, într-un comunicat de presă. Apoi, realizând că a publicat o informație probabil sub embargou, Hyundai a retras comunicatul și a republicat fără a menționa Apple. Mai mult, după ce problema a ajuns în discuția acționarilor grupului auto, aceștia se pare că nu sunt încântați de colaborarea cu Apple. Ei spun că Apple nu aduce valoare brandului partenerilor săi, din contră, aceștia par niște furnizori de dispozitive ieftine.