Moto Edge 40 Pro a apărut deocamdată sub numele Moto X40. Cam așa a fost și anul trecut, când Moto Edge 30 Pro a fost lansat sub numele de Moto X30 în China.

Moto Edge 40 Pro

Moto X40 va ajunge în curând pe piața din China ca fiind unul dintre primele flagship-uri care vor fi alimentate de chipsetul Snapdragon 8 Gen 2. Managerul general al grupului Lenovo pentru divizia mobilă, Chen Jin, a dezvăluit scorurile AnTuTu ale viitorului smartphone Moto. Au atins cu acest model 1.312.901 puncte, peste principalii rivali. Scorurile ne dau o idee despre performanța la care ne putem aștepta atât de la dispozitiv și de la acest chipset. Snapdragon 8 Gen2 va concura cu MediaTek Dimensity 9200. Dacă ne uităm la scorurile de referință AnTuTu ale ambelor chipset-uri, Dimensity reușește să obțină doar 1.266.101. Cel puțin până la ora actuală.

Testul a fost rulat pe cea mai recentă ediție a AnTuTu Benchmark, V.9.5.2. Rezultatele arată în mod clar că Snapdragon funcționează puțin mai bine decât MediaTek. Cu toate acestea, scorurile nu sunt singurul factor care ne poate oferi o imagine cuprinzătoare a performanței chipset-ului. Deoarece optimizarea software-ului este importantă, diferite scoruri sunt vizibile pe diferite dispozitive, chiar și atunci când utilizați același chipset.

În orice caz, nu există diferențe uriașe în scorurile celor două chipset-uri. Chiar ar trebui să așteptăm o revizuire amănunțită a dispozitivelor odată ce vor ajunge pe piață. Sperăm că ambele vor performa admirabil și nu ne vor dezamăgi. De data aceasta, bătălia dintre MediaTek și Snapdragon va fi o priveliște de văzut. Să vedem ce chipset îl poate detrona pe celălalt.

În conformitate cu zvonurile privind dispozitivul, afișajului va fi AMOLED potențial high-end, iar modulul foto ar urma să fie interesant. Motorola afirmă acum că Moto X40 va oferi o „experiență completă” ca flagship prin upgrade-ul de procesor proaspăt confirmat.

Din păcate deocamdată avem doar aceste informații, parțial un teasing oficial, parțial zvonuri. Rămâne să vedem ce va fi. Primul X30 a fost lansat în decembrie 2021, deci mă aștept să vedem un eveniment similar și pentru X40. Iar apoi lansarea europeană va fi sub numele Edge 40 Pro.