Nokia Lumia 1020 – terminalul smartphone Windows Phone care aduce camera foto Pureview – a fost lansat oficial astăzi. Toate detaliile corespund cu zvonurile, așa cum scriam mai devreme. Senzorul este cel de 41 de megapixeli, are stabilizare optică, obturator mecanic, tehnologie Carl Zeiss, mă rog, toate avantajele pentru cei pasionați de fotografie. Are multe funcții foto, poate realiza aproape la fel ca o cameră profesionistă o imagine realizată simultan la 38 de megapixeli și una de 5 megapixeli care poate fi urcată rapid pe Facebook.  

Nokia Lumia 1020
Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Deși telefonul nu are zoom optic, Nokia spune că “redefinește funcția zoom”, pentru că poza făcută la rezoluție maximă îți permite să faci zoom în ea și crop ca să tai exact ce te interesează.

Tehnologia optică include şase lentile fizice oferind imagini de o claritate mai bună. De asemenea, Nokia Lumia 1020 filmează bine cu sunet stereo.

Windows Phone 8 este platforma software aleasă acum pentru Nokia Lumia 1020 și de asemenea poți stoca fotografiile online prin SkyDrive. Probabil este una din ultimele tentative de a relansa Nokia cu Windows Phone. Să vedem cum va merge. Fani există, pasionați de fotografie există. Dar va vinde acest model? Va atinge vânzări suficient de mari pentru relansarea companiei? Nu cred.

Nokia Lumia 1020 va fi lansat mai întâi în SUA, prin AT&T, iar vânzările sunt planificate să înceapă din 26 iulie, la preţul de 299,99 de dolari cu un contract de doi ani.

Nokia Lumia 1020 este planificat să ajungă în China şi pieţe cheie din Europa cursul acestui trimestru (iulie-august-septembrie). Nokia Lumia 1020 va fi disponibil în culorile galben, alb şi negru.

Nokia camera grip
Nokia camera grip

Sursa foto.

Nokia a anunţat, de asemenea, noul Nokia Camera Grip, care extinde capabilităţile foto profesionale ale dispozitivului şi durata de viaţă bateriei. Acesta este un accesoriu care complementează funcţiile rezervate de obicei camerelor foto autonome, precum bliţul xenon încorporat şi obturatorul mecanic al Nokia Lumia 1020. Nokia Camera Grip include şi un sistem de montare pe trepied şi urmează să fie disponibil pe piaţă începând din această lună, la un preţ estimativ de 79 de dolari.

Hipstamatic a prezentat azi Oggl PRO, o aplicaţie excusivă pentru Nokia Lumia 1020, care oferă comunităţii sale creative cele mai avansate funcţii dedicate camerei foto. S-a anunţat, de asemenea, că aplicaţii populare precum Path şi Flipboard vor fi disponibile în curând pe Windows Phone.

Nokia Lumia 1020
Nokia Lumia 1020

Lumia 1020 – detalii tehnice

OS: Windows Phone 8
Display: 4.5″ AMOLED WXGA (1280×768), Corning Gorilla Glass 3
Procesor: 1.5 GHz dual-core Snapdragon S4
Memorie: 2 GB RAM
Stocare: 32 GB intern + 7 GB SkyDrive
Camera: PureView 41 megapixeli
Bliț: Xenon pentru imagini statice, LED pentru video
Baterie: 2000 mAh (încărcare wireless)

Poze făcute cu Nokia Lumia 1020 sunt aici. N-am avut curaj să mă uit la Exif… Aștept să vedem primele review-uri și sper să ajungă și la noi înainte de Anul Nou.