Nokian Seasonproof sunt anvelope all-season aduse la un nou nivel. Am urmărit un eveniment online Nokian Tyres și v-am scris mai jos principalele idei.
Eu am mai testat anvelope all-season de la competiție și pot spune că este o soluție comodă, dar nu neapărat cea mai sigură. Mai ales iarna.

Nokian Seasonproof

Nokian Seasonproof – lansarea

Nokian Seasonproof vrea să fie o alternativă sigură la conceptul de a schimba cauciuri și vara și iarna după sezon. Desigur, cauciucile all-season sunt perfecte pentru sudul Europei, unde iernile sunt mai blânde. Iar acest trend va fi tot mai puternic, pe măsură ce vremea va fi mai caldă și la noi. Anvelopele trebuie să răspundă atât condițiilor de iarnă – iar aici Nokian sunt specialiști fiind din Finlanda. Dar trebuie să funcționeze perfect și vara, pe căldură mare.

Nokian Seasonproof nu sunt cauciuri de vară făcute să meargă iarna sau anvelope de iarnă care merg și vara. Sunt construite de la zero, spun specialiștii Nokian Tyres. Există cauciucuri Seasonproof SUV special pentru această categorie de mașini.

Inginerii Nokian spun că sunt sigure indiferent de vreme. Sunt proiectate pentru drumuri ude, pentru zăpadă, dar sunt eficiente și vara când drumul este uscat. Nokian aduce tehnologia Aramid și pe această serie de anvelope, pentru a crește siguranța și durata de viață a pneurilor. Prin faptul că aceste anvelope au pereții laterali ranforsați cu fibre aramidice, impactul cu muchia unei borduri sau a unei gropi nu va deterioara cauciucurile.

Includ și Driving Safety Indicator (DSI) brevetat de Nokian Tyres. Numerele care indică adâncimea șanțurilor și simbolul fulg de nea care indică gripul în timp de iarnă sunt imediat vizibile pentru un șofer care inspectează anvelopele. Simbolul Snowflake dispare în momentul în care rămân mai puțin de patru milimetri de bandă de rulare, indicând astfel un risc crescut de derapaje.

Anvelopele Nokian Seasonproof sunt îmbunătățite față de generația anterioară Weatherproof.

Nokian Seasonproof versus Weatherproof

Cauciurile noi au fost încadrate în clasa C la rezistența la rulare și clasa B pentru frânarea pe drumuri ude.