Panasonic a prezentat noua gama de televizoare pentru 2021. Panoul Panasonic Master HDR OLED Professional Edition este utilizat acum la două game de televizoare OLED.
Avem și primul televizor OLED Panasonic de 48 inch. Noul procesor HCX Pro AI permite optimizarea automată a calității imaginii în funcție de tipul de conținut vizualizat.

Modul Game Extreme oferă o reducere semnificativă a latenței de intrare pentru a îmbunătăți experiența de vizionare în plus față de compatibilitatea cu standardele HDMI 2.1 rata de împrospătare variabilă (VRR) și rată înaltă de împrospătare (HFR). Modelele sunt compatibile cu AMD FreeSync Premium.

Televizoare Panasonic noi

După prezentarea modelului vârf de gamă, televizorul OLED Panasonic JZ2000, realizată la CES 2021, Panasonic a anunțat astăzi mai multe produse din gama de televizoare din 2021, modele noi OLED și LED.

Datorită calibrării la Hollywood și a acurateței culorilor, televizoarele Panasonic au reprezentat mereu cea mai bună alegere pentru vizionarea filmelor și a serialelor disponibile la calitate maximă. Panasonic și-a folosit knowhow-ul în calitatea imaginii pentru a spori și mai mult bucuria imersivă a vizionării transmisiunilor sportive, a jocurilor, a conținutului din streaming sau din alte surse. Pentru a obține acest lucru, calitatea superioară a imaginii oferă toate detaliile, culorile și contrastul așa cum au fost intenționate de creatori, combinându-le cu sunet precis și puternic.

La categoria OLED, Panasonic a completat vârful de gamă JZ2000 cu noile serii JZ1500, JZ1000 și JZ980, disponibile la dimensiuni de 65 inch, 55 inch și începând din 2021 chiar și 48 inch.

Toate aceste serii OLED vor utiliza noul procesor HCX Pro AI, anunțat odată cu JZ2000, care oferă noul mod de imagine Auto AI. Auto AI ajută la oferirea unei experiențe optime utilizatorilor prin detectarea cu precizie a tipului de conținut redat, de exemplu cinema sau sport și ajustarea corespunzătoare a calității imaginii. Modul Auto AI se activează doar de către utilizator, permițând ajustarea manuală a setărilor de către utilizatorii care preferă acest lucru.

Mai mult, pentru că dețin noul procesor HCX AI Pro, noile televizoare OLED vor fi compatibile cu modul Game Extreme care reduce latența până la cele mai mici valori din industrie pentru un televizor OLED. Aceste reduceri ale latenței nu vin ca urmare a evoluției industriei de panouri OLED, ci ca urmare a îmbunătățirilor semnificative aduse de Panasonic. Toate modelele OLED vor fi compatibile AMD FreeSync Premium.

Ecrane pentru sport și jocuri video

În plus față de noutățile OLED, Panasonic anunță trei serii noi de televizoare LED pentru 2021 și dorește să se înțeleagă că asta nu este tot.
Noile serii anunțate de televizoare LED sunt JX940 (75-inch, 65-inch, 55-inch, 49-inch), JX850 (65 inch, 58 inch, 50 inch, 40 inch) și JX800 (65-inch, 58-inch, 50-inch, 40-inch).

Panasonic evidențiază faptul că seria JX940 va fi uimitoare în special pentru iubitorii de sport și jocuri video:

  • în primul rând, ca și noile televizoare OLED anunțate, seria JX940 deține noul procesor HCX Pro AI, ceea ce îi permite să detecteze automat transmisiunile sportive și să optimizeze calitatea imaginii corespunzător. Funcția Intelligent Clear Motion fluidizează scenele dinamice pentru a oferi spectatorilor bucuria unor imagini fără flicker.
  • în al doilea rând, seria JX940 deține panoul HDR Cinema Display Pro, luminos, la 120 Hz, care oferă unghiuri largi de vizualizare făcându-l ideal pentru urmărirea transmisiunilor sportive în familie sau cu prieteni.
  • în al treilea rând, Dolby Atmos oferă acasă senzația unui sunet de stadion plin. În plus, seria JX940 este proiectat cu suportul inovativ flexibil Panasonic*². Acesta se poate poziționa ridicând puțin televizorul, în așa fel încât să permită plasarea unui soundbar (cum ar fi soundbarul HTB490, proiectat în aceeași linie de design), care să îmbunătățească performanțele audio.
  • în ceea ce privește jocurile, deoarece deține noul procesor HCX Pro AI, seria JX940 suportă caracteristici HDMI 2.1, cum ar fi rata înaltă de cadre (HFR) și rată variabilă de cadre (VRR), devenind instrumentul ideal pentru jocuri. Seria JX940 este compatibilă și cu AMD FreeSync Premium.

My Home Screen 6.0

Toate modelele noi începând cu seria JX850 oferă ultima versiune a apreciatului sistem de operare Panasonic, my Home Screen 6.0. Noua versiune aduce îmbunătățiri considerabile ale ergonomiei. My Scenary vă permite să alegeți o selecție de imagini și videoclipuri liniștitoare, chiar și din colecția proprie, pentru a vă exprima modul în care vă simțiți. Acestea sunt perfecte pentru sesiuni de mindfulness sau pentru atunci când doriți să adormiți. În plus față de fotografiile din LUMIX CLUB, care prezintă frumusețile Japoniei, am colaborat cu LoungeV Studio (www.loungev.com) pentru a vă oferi cele mai frumoase videoclipuri care vă vor ajuta să vă relaxați după o zi de muncă.

Noua caracteristică On Timer permite utilizatorilor să programeze momentul când televizorul va porni automat, preselectând chiar un canal preferat sau sursa HDMI pe care doresc să o afișeze. Alternativ, televizorul poate afișa conținutul my Scenary.

Conexiunea Bluetooth duală permite televizorului să transmită sunet simultan către două dispozitive Bluetooth separate, ceea ce înseamnă că puteți să ascultați perfect un film noaptea târziu împreună cu soțul sau soția voastră, fără să treziți copiii.

Meniul interfeței a fost îmbunătățit să permită acces rapid la cele mai utilizate setări de imagine, sunet și altele.

Toate modelele începând cu seria JX850 sunt compatibile atât cu Google Assistant și au inclus Amazon Alexa, permițând utilizatorilor să-și folosească vocea pentru a verifica starea vremii sau știrile împreună cu alte informații folositoare chiar pe ecranul televizorului TV*3. Seria JX800 este compatibil Google Assistant dar nu și Amazon Alexa.