OnePlus 12, următorul flagship al companiei, se anunță deja competitiv. Vine în serie după un OnePlus 11 foarte bun. Zvonerii se așteaptă ca OnePlus 12 să sosească în decembrie. Terminalul va avea pe spate trei camere. O combinație de senzor principal și telefoto de 50 de megapixeli și ultrawide de 64 MP. Acum au ieșit la iveală mai multe detalii despre senzorul foto.

OnePlus 12

Senzor foto Sony de top

Digital Chat Station a dezvăluit că obiectivul ultrawide va avea de fapt un senzor de 48 MP de 1/2” și deschidere f/2.2. Obiectivul telefoto va avea senzorul OmniVision OV64B de 64 MP cu OIS. Cea mai mare surpriză este noul senzor principal – Sony IMX966 de 50 MP. Potrivit zvonurilor anterioare din aceeași sursă, noul senzor Sony va fi echivalent ca performanță cu Sony IMX989. Este modelul de top, cel considerat “de tip 1 inch”. Dimensiunea sa mai mică va fi compensată de construcția cu două straturi, care îmbunătățește sensibilitatea.

Noul senzor va fi cuplat cu OIS și va beneficia de capacitatea de fotografiere computațională a Snapdragon 8 Gen 3. În plus, camera telefoto de 64 MP, care se așteaptă să aibă zoom optic de 3x, va avea performanțe și mai bune în condiții de lumină scăzută.

Se pare că OnePlus 12 va sosi în decembrie, cu un debut așteptat în China și o lansare globală la începutul anului 2024.

Zvonurile anterioare dădeau și specificații

Se zvonea anterior că OnePlus 12 va fi livrat cu SoC Snapdragon 8 Gen 3. Telefonul va include, de asemenea, variante de 16 GB și 24 GB RAM LPDDR5X. OnePlus 12 va fi livrat cu SoC Snapdragon 8 Gen 3. Telefonul va include, de asemenea, variante de 16 GB și 24 GB RAM LPDDR5X.

Pozele date pe surse de OnLeaks arată că pe partea de design nu vedem o actualizare. Arată similar cu modelul de anul acesta. Să sperăm că au rezolvat problema îndoirii terminalului, care a eșuat în testele de rezistență.

Max Jambor, un zvoner destul de cunoscut, a reafirmat lansarea OnePlus 12 în decembrie în China. El susține că smartphone-ul se va lansa la nivel global – inclusiv în India – în ianuarie 2024 și nu în februarie.