Oppo și OnePlus au oprit vânzările de telefoane în Germania după ce au pierdut procesul cu Nokia. Compania finlandeză producătoare de tehnologie telecom a acuzat Oppo și OnePlus că folosesc soluția sa patentată pentru procesarea semnalelor 4G și 5G fără a plăti pentru licență. Informația a fost publicată de site-ul european de știri privind brevetele Juve Patent. Nokia a câștigat o decizie de oprire a vânzărilor vinerea trecută într-un tribunal german.

Oppo și OnePlus au respectat această decizie, așa cum demonstrează modificările aduse magazinelor lor web germane. Site-ul Oppo nu menționează acum deloc dispozitivele hardware, inclusiv telefoanele și ceasurile inteligente. Dacă ne uităm la site-ul companiei din Marea Britanie, care conține un link către magazinul Oppo și diverse informații despre toate produsele, chiar pe pagina principală. În mod similar, OnePlus și-a retras site-ul german, care nu arată niciun rezultat pentru telefoane sau ceasuri în magazinul său. Puteți găsi calea către o descriere a produsului cu puțină navigare, dar făcând clic pe butonul „cumpărați acum” vă trimite direct la o pagină de eroare 404.

Într-o declarație de presă dată lui The Verge, directorul de comunicații al OnePlus, Spenser Blank, a confirmat că compania a oprit vânzările în Germania și a dat vina pe „cererea Nokia pentru o taxă nerezonabil de mare”. „În timp ce vânzările și marketingul produselor relevante sunt în așteptare, OnePlus rămâne angajat pe piața germană și își va continua operațiunile. Între timp, utilizatorii OnePlus din Germania se pot bucura în continuare de produsele noastre și de serviciile conexe, cum ar fi actualizări regulate de software și serviciul nostru post-vânzare ca înainte”.

Într-o declarație dată Juve Patent, un purtător de cuvânt al Oppo a confirmat, de asemenea, că compania „suspendă vânzarea și comercializarea anumitor produse prin canalele oficiale ale Oppo Germania” și a dat vina pe „taxa de reînnoire a contractului nerezonabil de mare” a Nokia pentru brevetele sale.

Sunt curios dacă problema se va rezolva sau interdicția se va extinde la nivel european.