În urma unor zvonuri apărute astăzi legat de plecarea Oppo și OnePlus din Europa, am solicitat un punct de vedere diviziei locale, iar oficialii companiei neagă informațiile.

Oppo Oneplus Europe

Parteneriatul dintre Oppo și Oneplus a fost detaliat oficial. Să vedem ce au declarat oficialii celor două companii pentru computerblog.ro:

“Oppo și OnePlus sunt angajați pe toate piețele europene existente. Am avut un început excelent în 2023 cu lansările cu succes a mai multor produse din Europa și am avut o linie de produse viitoare pentru restul anului. Ca întotdeauna, Oppo și OnePlus va continua să ofere mai multe produse inovatoare și cel mai bun serviciu în clasă pentru utilizatorii care avansează”.

După părerea mea nu aveau motiv să părăsească piața europeană. Produsele sunt bune, au fost bine primite aici. Abia aștept să vedem flagship-ul Oppo de anul acesta, Find X6 Pro ar putea fi un adevărat hit.

Ce spuneau XDA citând diverse surse:

Oppo și OnePlus au avut probleme în special din cauza unei dispute în curs de desfășurare cu Nokia. Compania a trebuit să scoată deja atât telefoanele Oppo, cât și OnePlus din Germania și se pare că lucrurile se înrăutățesc. Potrivit renumitului zvoner Max Jambor, ambele mărci urmează să iasă pe piața europeană. Primele piețe pe care le vor ieși sunt Germania, U.K., Franța și Olanda.

Anterior, compania finlandeză producătoare de tehnologie telecom a acuzat Oppo și OnePlus că folosesc soluția sa patentată pentru procesarea semnalelor 4G și 5G fără a plăti pentru licență. Informația a fost publicată de site-ul european de știri privind brevetele Juve Patent. Nokia a câștigat o decizie de oprire a vânzărilor într-un tribunal german.

Și la momentul anunțării deciziei, Oppo și Oneplus au declarat că nu au de gând să părăsească piețele vizate. Probabil se așteaptă o decizie a justiției în acest sens. Evident, nu vor vinde telefoane acolo până nu se ridică interdicția respectivă.