Parteneriatul strategic Oppo – OnePlus a fost detaliat la un eveniment oficial, scrie GSMArena. Cele două companii au fuzionat în 2021. Integrarea pe partea de software va fi mai clară, dar liniile de produse rămân separate. Update: lansarea OnePlus 11 este pe 7 februarie.

Parteneriatul Oppo - OnePlus

OnePlus a organizat un eveniment pentru a marca al nouălea an de existență. Au existat mai multe anunțuri oficiale despre planurile de viitor ale mărcii. CEO-ul și co-fondatorul OnePlus, Pete Lau, și Li Jie, președintele OnePlus China, au fost printre vorbitori. Posterul evenimentului avea un slogan „Noua direcție, noua acțiune, noul viitor”.

Legat de colaborare, Oppo a anunțat că va investi 1.43 miliarde USD în OnePlus, în următorii trei ani.

Noua strategie „dual-brand” va face OnePlus marca de pionier pentru smartphone-urile emblematice. În același timp, produsele OnePlus vor avea o marjă de profit net zero pentru a ajuta la menținerea celor mai bune caracteristici și calitate la prețul respectiv.

Telefoanele și produsele OnePlus nu vor mai fi vândute exclusiv online în China. Produsele vor fi în cele 5.000 de magazine Oppo din China. Iar clienții vor putea obține reparații la centrele de service Oppo din întreaga țară. Magazinul online Oppo din China are deja cele mai recente telefoane și accesorii OnePlus listate spre vânzare. Ultima știre este că aplicația comunitară OnePlus a fost relansată acum în China pentru a ajuta fanii OnePlus să discute, să împărtășească și să vorbească despre toate lucrurile OnePlus. Oppo Research Institute va crea tehnologii unice, special pentru brandul OnePlus.

Deja au apărut primele informații teasing despre OnePlus 11. Flagship-ul de anul viitor va fi oferit în culorile Vulcanic Black și Forest Emerald. Fișa de specificații include un afișaj AMOLED de 6.7 inch cu rezoluție QHD+. Pare a avea chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 și până la 16 GB RAM. Configurația camerei este de așteptat să aducă un shooter principal Sony IMX890 de 50 MP alături de un senzor ultrawide IMX581 de 48 MP și un modul teleobiectiv IMX709 de 32 MP cu zoom optic 2x. OnePlus 11 va avea o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 100 W.

Din teaserul prezentat, OP11 va fi diferit de design-ul Oppo Find X6 Pro, vârful de gamă Oppo.

Videoclipul distribuit oficial nu dezvăluie în întregime OnePlus 11, dar puteți vedea că insula circulară din spatele smartphone-ului are patru cercuri – unul pentru bliț și trei pentru camere. Insula poartă marca Hasselblad și există un slider pe marginea din dreapta al smartphone-ului, cum se anunțase pe surse.

Update: lansarea OnePlus 11 este 7 februarie 2023. Conform Ben Geskin.