Asus Padfone, terminalul care combină un smartphone și o tabletă Android, cu care eu m-am întâlnit la Barcelona, a ajuns la review la Playtech.ro. Conceptul este interesant mai ales în contextul în care bateria telefonului nu prea mai face astăzi față solicitărilor de zi cu zi, iar tableta Padfone are baterie și poate încărca terminalul smartphone. Abia aștept să ajungă și la mine, dar pînă atunci să vedem ce scriu colegii. 

Asus Padfone
Asus Padfone

Și da, să nu uităm că datorită tabletei poate deveni un adevărat netbook pentru călătorie.

Ce zice Playtech:

– avem de a face cu un smartphone aparent obișnuit, cu un display de 4,3 inci și o greutate de 129 de grame. Telefonul nu este nici prea ușor, nici prea greu, iar forma spatelui îl face să se muleze foarte bine în palmă.
– display-ul telefonului este un panou AMOLED, care afișează o rezoluție de 960 x 540 și este protejat de celebrul Gorilla Glass.
– procesor dual-core Snapdragon S4 la 1,5 Ghz, 1 GB de memorie RAM și două camere foto/video.
– probabil motivul adevărat pentru care oricine și-ar cumpără un Padfone este așa numitul a€œPadfone Station”, dock-ul care transformă telefonul într-o adevărată tabletă. Acesta are un display IPS de 10,1 inci, o rezoluție de 1280 x 800 și protecție Gorilla Glass.

ads

Am fost plăcut uimit de ceea ce are de oferit noul Padfone, însă există câteva puncte pe care trebuie să le precizez în defavoarea lui. În primul rând, trebuie luat în considerare prețul. Chiar dacă acesta este mai mic decât ai cheltui în mod normal pe un telefon plus o tabletă de ultima generație, Padfone-ul nu este nici un telefon nici o tabletă cu performanțe high-end. De asemenea, prețul întregului pachet, cu tot cu tastatură ajunge undeva în zonă 3700-3800 lei, iar odată combinate toate cele trei componente, avem de a face cu un dispozitiv destul de greu pentru dimensiunile pe care o oferă.

Mai departe citiți pe Playtech.ro>>