Cu ocazia „Zilei siguranței pe Internet”, Google sfătuiește utilizatorii să verifice securitatea contului propriu. Nu durează decât două minute, iar această verificare vă asigură că nu veți avea probleme, spun ei.

google securitate

Mai jos sunt câteva sfaturi Google privind verificarea securității contului.

– pentru recuperarea contului, Google vă solicită un număr de telefon mobil. Acest lucru va ajuta la recuperarea contului dacă este accesat de altcineva și vă schimbă parola – nu mai puteți accesa contul. Google va utiliza numărul de telefon doar pentru a proteja contul utilizatorului, în afara cazului în care utilizatorul a menționat și alte scopuri;
– verificați activitatea recentă: aceasta este o verificarea rapidă a autentificărilor pe contul Google. Dacă utilizatorul observă o activitate dintr-un loc sau dispozitiv pe care nu le recunoaște (altă țară, de obicei India, China), este recomandat să-și schimbe parola imediat și să de-logheze alte sesiuni prezente;
– permisiunile de acces ale contului: se pot conecta diverse aplicații, pagini web, dispozitive. Utilizatorii sunt invitați să le treacă în revistă și să verifice dacă au încredere și le folosesc pe toate. Pot găsi și elimina telefoane vechi sau aplicații de demult, pe care nu le mai utilizează.

Securitatea IT a devenit o prioritate pentru Google. Tehnologia „Navigare sigură” identifică site-urile web nesigure și înștiințează utilizatorii înainte de vizitarea lor. Peste 1 miliard de utilizatori de Chrome, Firefox și Safari sunt protejați astfel în fiecare zi. „Verificarea în doi pași” adaugă un nivel suplimentar de securitate contului Google, dincolo de parolă. Este precum o ială în plus la ușa contului Google. Mai mult, echipa de cercetare a Google publică cu regularitate noi descoperiri referitoare la activitatea online suspectă, precum Ghid despre atacurile la adresa contului de Gmail, astfel încât utilizatorii să fie bine informați.