Cei de la Google au trimis azi un material cu sfaturi simple pentru securitate conturilor și a datelor personale online. Compania vrea ca toată lumea să poată utiliza internetul gratuit, dar în același timp să știe că date sale sunt protejate și să se simtă în siguranță.
security-update-2

Google a realizat tot felul de aplicații și soluții pentru detectarea activităților suspecte și blocarea activităților de phishing. Însă, pe internet, 45% dintre aceste activități de phising încă se finalizează cu o reușită.

Sfaturile Google pentru siguranța online

1. Creează-ți o parolă pe care hackerii nu o pot ghici. Parolele sunt prima linie de apărare împotriva hackerilor, așa că ar trebui să alegi o parolă ceva mai complicată decât “parola” sau “123456”.Cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai greu de ghicit. Nu introduceți date personale precum numărul de telefon sau data nașterii, dar puteți combina diverse cuvinte pentru a ține minte parola.

2. Dublează-ți siguranța cu sistemul de verificare în 2 etape. E drept că uneori este enervant, dar sistemul te asigură că nu accesează altcineva contul. Google îți va trimite un cod pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îți intre în cont de pe un terminal necunoscut.

3. Tehnologie de localizare a terminalelor. Dacă ai pierdut un dispozitiv, poți utiliza Android Device Manager pentru a-i aproxima locația pe hartă și data la care a fost utilizat ultima oară. Când Android Device Managerîți localizează dispozitivul, o notificare va fi trimisă pe dispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat și pentru a afișa locația dispozitivului respectiv.

4. Fă un test de 2 minute pentru “Verificarea nivelului de securitate”. Dacă îți actualizezi setările de securitate, contul tău va fi mai bine protejat. Procedura nu necesită decât aproximativ 2 minute.

5. Triază rezultatele afișate de motorul de căutare, eliminând conținutul indecvat. SafeSearch este un filtru automat pentru conținut posibil obscen sau inadecvat pentru anumite vârste. Când pornești SafeSearch pentru un cont Google, conținutul pentru adulți este blocat și nu apare printre rezultatele afișate de orice browser sau pe orice computer, la conectarea cu contul respectiv.

6. Blochează-ți dispozitivul de la distanță, indiferent de unde l-ai lăsat. Nu permite nimănui să îți acceseze dispozitivul, blocând, localizând, apelând sau ștergându-ți dispozitivul de la distanță.Pe cea mai nouă versiune Android, deschide ”Google Settings” (setări Google) din meniul aplicației și dă click pe ”Security”.

7. Ține „curioșii” la distanță de dispozitivul tău. Utilizând PIN, parole și desenul model pentru acces, informațiile private vor rămâne private. Nu lăsa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta să aibă acces și la informațiile din interior.

8. Permite browserului să îți gestioneze parolele. Dacă folosești același nume de utilizator și aceeași parolă pe mai multe web site-uri, și dacă unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini.

9. Primește un mesaj de alertă de câte ori numele tău apare pe internet. Me on the Web te poate ajuta să înțelegi și să controlezi ce vor vedea oamenii când te caută pe Google.

10. Gestionează-ți datele din contul Google: Google Dashboard îți arată ce informații sunt păstrate în contul Google și care au fost ultimele activități din contul respectiv.

P.S. Google oferă de Safer Internet Day tuturor utilizatorilor 2GB capacitate de stocare suplimentară în Google Drive. Pentru a obține acest bonus trebuie să realizați validarea informațiilor de securitate din contul Google.