Țeapa edigital.ro continuă! Un tip se plânge că a comandat un televizor de pe edigital.ro și a primit în loc o cutie cu standul și niște pietre. Livrarea fiind cu FanCourier.

Magazinul online edigital.ro este celebru pentru țepele date clienților, mult mai tare decât cel.ro. Există site-uri dedicate făcute de oamenii păcăliți, există pagini de Facebook făcute de cei care au fost înșelați, dar firma merge mai departe și are un istoric de peste 15 ani. De asemenea, pe Shopmania, care este un agregator serios de oferte, există mesaje care demonstrează ce matrapazlâcuri fac cei de la edigital. Chiar și pe fostul Computergames erau zeci de cazuri. Dar oamenii continuă să fie păcăliți de prețurile “mici” pentru care nu primesc nimic.

Culmea este că firma edigital.ro este înregistrată în Ungaria (Extreme Digital Zrt.1044 Budapest, Ezred u. 1-3.C2-es épület / 16-os garázskapuEurópa-Center területBudapest, Magyarország). Iar plângerile depuse pînă acum s-au soldat doar cu răspunsuri politicoase de la autoritățile maghiare.

Omul nostru a comandat un model de televizor Samsung cu ecran curbat, pentru care a plătit 2.700 de lei. Când a deschis cutia, era doar suportul, plus niște pietre și crengi de brad. Acum, desigur, sunt mai multe posibile cauze, ancheta poliției va lămuri situația. Eu totuși nu cred că tocmai curierul a pus la cale subtilizarea. În orice caz, omul a rămas cu buza umflată.

Există de ani de zile astfel de site-uri care trăiesc din țepe date online. Am descoperit mai multe site-uri de gen, unele cer să achiți 50% din prețul produsului înainte de livrare. Adică nu integral, cu cardul, ci 50% înainte, iar restul urmează să plătești la livrare. Mie mi se pare fix țeapă, adică probabil dai banii și a doua zi nu mai găsești nici magazinul.

Magazinul online edigital (Extreme Digital) susține că este online din 2001, iar deocamdată nu a dat un răspuns oficial în niciunul din cazurile în care este acuzat. Rămâne de văzut dacă vreuna dintre anchete va duce la închiderea firmei, deși, la un istoric de 16 ani, chiar nu cred.