Cei de la Tesla, care au devenit cunoscuți în toată lumea după ce au realizat prima mașină electică care are o autonomie decentă, vor să lanseze anul acesta ceva nou. Compania, comparată de mulți cu Apple, vrea să facă o baterie pentru acasă, care îți permite să reziști o săptămână fără altă sursă de curent, reducând astfel costurile unei locuințe. Desigur, trebuie întâi să îți permiți să cumperi jucăria…

tesla battery

Cred că va fi avantajoasă pentru cei care au panouri solare, să stocheze energia, dar nu știu dacă este compatibilă cu ele. Ideea bateriei pentru acasă a fost a celor de la Toyota (la mașina electrică Mirai), iar Nissan Leaf are o reclamă similară, în care bateria este folosită pentru situații de urgență când nu este curent acasă.

Trebuie să recunosc că pe vremea lui Ceaușescu de câte ori se lua curentul cineva avea ideea să luminăm casa cu bateria de la mașină. Dar desigur, acum vorbim despre ecologie și reducerea costurilor. Și despre mașini electrice, desigur.

Pe de altă parte, da, bateria aia va trebui încărcată. Și fiind baterie, va ține doar două zile, nu șapte cum zice producătorul. Și la final de lună vei consuma de trei ori mai mult curent.

Care curent electric nu este 100% regenerabil, se produce și cu cărbuni și distrugând cursurile râurilor și prin alte metode de gen. Astfel că totul este doar o modă de moment, pînă una-alta.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!