Tu ai trece pe smartphone pliabil? Votează și în sondaj. Întreb mai mult de curiozitate. Aș trece pe unul, dar să fie făcut cum vreau eu. Cele două modele de acum, Flip și Fold, sunt irelevante. Fold e prea pătrat, Flip e prea mic. Cam toți producătorii le-au făcut cam la fel.

pliabile pareri

Loading poll ...

1. Oppo și Vivo renunță la pliabile

Cică anul ăsta două mari branduri, poate și OnePlus, renunță la pliabile. Ar fi o greșeală strategică, dar este adevărat că nu au prea vândut. Cu toate acestea, cel mai mișto pliabil recent a fost chiar OnePlus Open.

Dar dacă Oppo renunță la pliabile, este clar că nici brandul său OnePlus nu poate merge mai departe. Vivo au făcut mai multe schimbări, s-au retras oficial din România. Nu ar fi vreo problemă prea mare să renunțe la pliabil.

2. Samsung aduce o cameră foto mai bună pe Fold6

Se pare că Galaxy Fold6 va avea camera foto de 200 de megapixeli, ca la Ultra. Nu este o schimbare masivă sau una care m-ar convinge pe mine să cumpăr. Dar se pare că un senzor foto bun este necesar pentru a vinde telefoane. Cel de 50 de megapixeli este cam mediocru, chiar dacă este și pe alte modele. Este și pe modele midrange. Oricum, se descurcă, dar nu este foarte bun. Dar părerea mea rămâne că trebuie să aibă trei senzori buni, nu doar unul.

3. Samsung experimentează

Se pare că nu doar experimentează cu un pliabil ieftin. Chestie care este logică pentru a replica seria Galaxy A. Se pare că va merge mai departe în fine. După 6 ani în care bate pasul pe loc, Samsung ar putea scoate produsul cu trei ecrane.

Mă rog, acum a apărut sub altă formă. Pare să fie un Fold6 Ultra, cu un ecran pliabil normal, dar și un ecran derulabil, care se extinde.

„Cu Huawei aproape sigur că va lansa un triple fold în al doilea trimestru al acestui an, din perspectiva Samsung nu își poate permite să rateze titlul de „primul din lume”, a declarat un zvoner pe Twitter. Am văzut și niște imagini realizate cu el și pare interesant.

Ideea este că Fold este prea pătrat, format inutil pentru video și pentru unele jocuri. De-asta telefonul este mai mult un dreptunghi. Flip arată bine, dar este prea mic – lucru care vine la pachet cu o baterie mică și performanțe mici.

Un flagship pliabil trebuie să aibă și camere, și baterie mare, dar și un ecran dreptunghi cu care să lucrezi la fel ca vechiul telefon dinainte. Poate merge cel cu trei ecrane. Ce ziceți?