Uber Eats a anunțat astăzi că renunță la afacerea din România, se va închide complet din 3 iunie. Această decizie nu afectează și zona de transport, doar partea de livrări. Se pare că succesul Glovo și lansarea unor noi competitori a încurcat planurile.
Update: se închide în mai multe țări est-europene.

uber eats romania

Am stat și m-am gândit și eu de ce nu am folosit aproape niciodată Uber Eats. În primul rând pentru că a prins Glovo. N-am utilizat nici Food Panda, în special din motive personale după o discuție neplăcută cu cei de-acolo. Între timp și oamenii s-au schimbat, iar eu am testat odată aplicația, dar nu am folosit-o constant. Între timp a apărut și aplicația eMAG.

Uber s-a lansat oficial în România în 2015, iar în 2018 au lansat oficial Uber Eats. Ideea lor era bună, curierii pe biciclete care să aducă rapid mâncare sau alte cumpărături. În România existau deja câteva servicii de gen, dar brandul Uber părea suficient ca să garanteze succesul. Se pare însă că rivalii au oferit condiții mai bune curierilor și restaurantelor implicate.

La un an de la lansarea în România, Uber Eats ajunsese la 700 de restaurante partenere. Conform unui sondaj realizat în rândul restaurantelor din cadrul platformei, colaborarea cu Uber Eats a ajutat 72% dintre proprietarii de restaurante să își crească afacerea, în timp de 47% dintre aceștia au raportat o creștere între 10% și 30%.

Mai ales în perioada de carantină era logic să fie un boom pentru aplicațiile de livrare. Probabil Uber Eats nu a atins cifrele necesare de creștere sau volum sau targeturile propuse. Altă explicație concretă nu există.

Mesajul lor oficial, mai jos:

“După ani de colaborare cu restaurantele locale pentru a oferi soluții de livare de încredere am luat decizia să încetăm activitatea din 3 iunie. Suntem triști că Uber Eats iese din România, dar suntem deciși să continuăm să servim comunitatea prin Uber Rides. Prioritatea noastră principală este să micșorăm impactul negativ asupra agajaților, dar și asupra restaurantelor partenere, precum și asupra clienților finali. Vrem să mulțumim întregii comunități Uber Eats din România pentru tot sprijinul acordat”.

Update: mesajul la nivel regional:

Alte informații la nivel internațional.