Consorțiul USB a publicat zilele trecute specificațiile audio pentru USB-C, iar ideea e simplă: oamenii vor să scoată mufa audio 3.5 mm jack din smartphone-urile Android, ala cum Apple a făcut cu iPhone 7. Chiar înainte să fie gata asta, cei de la Lenovo au scos mufa de pe modelele Moto Z și Moto Z Force.

moto-z-usb-c

Tocmai scrisesem azi despre un zvon similar despre Galaxy S8. Ei bine, se pare că noul USB Type-C vrea să înlocuiască mufa de căști, iar pasionații audio să folosească fie căști Bluetooth, fie adaptor.

E adevărat că pentru producătorul de telefoane este un cost în plus și o gaură în plus la telefon, dar pentru utilizator este destul de important portul de căști. Unii conectează telefonul și la boxe. Alții folosesc mufa de căști pentru a face poze selfie folosind bățul ca telecomandă. Oricum, nu este un spațiu atât de mare și nu e complet inutil pentru a fi înlocuit.

Cu toate astea, producătorii smartphone iau deseori modelul Apple. Lenovo spune că Moto Z este primul smartphone fără mufă de 3.5 mm jack. Însă despre decizia Apple se discuta de mult, cu luni înainte de confirmarea oficială, așa că exista destul timp să preia ideea de acolo și să o aplice.

În orice caz, decizia grupului USB de a face publică schema audio va încuraja producătorii să urmeze exemplul Apple. Ei și ce dacă Bluetooth este încă low-quality și ce dacă adaptorul de căști nu permite încărcarea telefonului. Noi mergem mai departe…