Windows 11, noua versiune a sistemui de operare Microsoft, a fost lansat oficial așa cum spuneau zvonurile. Nimic nou și nimic surprinzător, aproape aceleași materiale vizuale precum cele prezentate „pe surse”.
Ce știm despre Windows 11
Microsoft, care mereu și bătut joc de utilizatorii Windows și nu a ținut cont de opinia lor, spune într-un comunicat pompos că „are o responsabilitate foarte mare față de utilizatorii Windows”. Deși sub conducerea lui Satya Nadella au promis că Windows 10 este ultima versiune și că restul vor fi actualizări banale. Probabil și-au dat seama ce prostie au debitat atunci și au trecut mai departe.
Windows 11 este acum reproiectat pentru a spori productivitatea, creativitatea și confortul. Din păcate, foarte mulți utilizatori abia s-au familarizat cu Windows 10. Sistemul de opeare devenit acum dominant, schimbă o serie de meniuri și setări comparat cu Windows 7 de exemplu. Versiunea 7, care a fost una dintre cele mai iubite la nivel global, repara problemele generate de Windows Vista, care a fost o dezamăgire completă. Dar 7 păstra meniurile și setările în mare aceleași.
Windows 10 a schimbat și prin interfață și a creat confuzie multor utilizatori. Odată obișnuit cu el este ok. Desigur, puteți căuta oricât tutoriale Windows 10, că este plin internetul de ele. Cea mai enervantă chestie despre 11 este că va face iar modificări în Control Panel și privind metodele prin care se pot modifica diverse setări.
Microsoft spune că noul Windows are un aspect modern, proaspăt, ordonat și atractiv. De la noul buton de Start și taskbar până la fiecare sunet, font și iconiță, totul a fost gândit astfel încât să ofere sentimentul de control, calm și confort. Abia aștept să interacționez cu el. Dacă regăsesc această simplitate și ușurință am să îmi retrag criticile.
În Windows 11, Microsoft introduce Snap Layouts, Snap Groups și Desktops. Sunt funcții noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și organizeze ferestrele de lucru și să-și optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcției Desktops, aceștia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau școală.
Modificări diverse
Pe Windows 11, noua funcție de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicația Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecțional.
Windows 11 se adresează și gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentală a Windows-ului. DirectX 12 Ultimate oferă o grafică specială, cu frecvențe mari ale cadrelor. DirectStorage permite timpi de încărcare mai rapizi și experiențe de utilizare fără pierderi de timp. Auto HDR oferă o gamă de culori mai largă și mai vie, care facilitează o experiență vizuală.
Windows 11 oferă acces la Widgets – un nou feed personalizat, alimentat de inteligența artificială. Aduce și cea mai performantă verisune a browser-ului Microsoft Edge. În plus, pentru creatori și editori, funcția Widgets deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conținut personalizat. Un nou Microsoft Store integrează atât funcțiile de divertisment, cât și aplicații.
Pentru divizia IT din companie
Pentru IT, Windows 11 este construit pe fundația compatibilă Windows 10 pe care o cunoaștem. Va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Tranziția la Windows 11 va fi, așadar, ca o actualizare a Windows 10.
Windows 11 este sigur și datorită design-ului său. Are integrate noi tehnologii de securitate care vor adăuga niveluri suplimentare de protecție de la cip la cloud. Windows 11 oferă un sistem de operare cu modelul Zero Trust pentru a proteja datele și a securiza accesul de pe dispozitive.
Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare.
Ma asteptam, nu stiu de ce, la mai mult decat „Microsoft, care mereu și bătut joc de utilizatorii Windows”. Serios, astfel de propozitii sunt debitate doar de Apple fani si cam atat. Incetati cu Windows 7 a fost a facut si a dres. Exista Linux pentru cei care nu se pot adapta la niste schimbări de interfata banale
 
După 20 de ani de Windows am avut atâtea probleme încât nici nu le pot înșira aici. De fiecare dată tutorialele sunt depășite, pentru Microsoft a schimbat ceva. De fiecare dată ceea ce mergea bine este schimbat și se adaugă chestii gen Google, reclame, promo Edge, promo Cortana și alte mizerii.
 
Este de fapt windows 10 cu un facelift..
 
Așa este, dar de ce să schimbi denumirea iar? Decizii bipolare.