Zenfone 8 Flip, telefonul de la Asus cu un modul de cameră foto rotativ, se pregătește pentru lansarea oficială. Am avut și m-am bucurat de Zenfone 6, iar anul trecut mi-a plăcut mult Zenfone 7. Asus tocmai a lansat ROG Phone 5 și asta înseamnă că nu este departe nici lansarea Zenfone.

ZenFone 8 FLip

ZenFone 8 FLip

Terminalul Asus a fost confirmat oficial de o certificare Google AR publicată înainte de vreme. Google a listat în platforma sa de dezvoltare pentru aplicații de realitate augmentată, ARCore, alte 11 noi modele de telefoane care încă nu au fost confirmate de producătorii lor. Printre acestea avem modele de la companii precum Asus, LG, Motorola, Oppo, Realme, Samsung, TCL și ZTE. Surpriza este un model numit ZenFone 8 Flip, despre care nu se discuta anterior.

Asus Zenfone 8 Flip, așa cum sugerează și numele, va urma în serie telefonului Zenfone 7. După cum indică numele, smartphone-ul va veni cu un sistem de cameră flip ca la modelul predecesor. Cu toate acestea, Asus nu a anunțat oficial dispozitivul.

Mai putem pune pariu că Zenfone 8 va avea procesorul de top Qualcomm Snapdragon 888. Modelul a avut mereu procesorul de top din cursul acelui an. Bateria sa rămâne deocamdată cea de 5.000 mAh, pentru că modelul mai mare rămâne rezervat ROG. Camera foto principală va avea senzor de 64 de megapixeli. Camerei principale i se alătură acum un senzor ultra-wide și un senzor de zoom optic. Faza tare la flip este că aceleași camere foto le folosești și la selfie în oricare combinație. Este varianta cea mai bună pentru pasionați de selfie sau cei care se filmează.

Ca de obicei, mă aștept să fie foarte bun nu doar pe foto, ci și pe video. Anul trecut Asus avea filmare 4K la 120 fps, chestie la care alți rivali abia acum ajung. Mă aștept să fie mai performant la video în 2021. Probabil vom vedea 8K la 60 fps, cel puțin. Mă bucur că Asus nu implementează senzori inutili, precum Macro sau cel de adâncime de câmp. Sper să se țină tare și anul acesta.

Mă aștept să rămână ecranul de 6.67 inch, AMOLED, cu luminozitate maximă. Ceva similar cu cel de pe ROG Phone. Vă țin la curent pe tema asta.