Asus Zenfone 7 a fost lansat oficial, au avut un stream netradus în engleză, așa că preiau informații de pe alte site-uri. Cea mai mare problemă a lui rămâne prețul, deși s-a anunțat că va avea preț bun, de fapt începe să concureze Apple și Samsung la prețuri. Vedeta este Asus Zenfone 7 Pro, vedeți diferențele mai jos.

Detalii tehnice Asus Zenfone 7 și Pro

Modele: Zenfone 7 / Zenfone 7 Pro
Procesor: Snapdragon 865 / Snadpragon 865+
Display: 6.67-inch AMOLED FHD
Dimensiuni: 165.08 x 77.28 x 9.6 mm
Greutate: 230g
OS: Android 10
Camere: 64 mpx principala + 12 mpx ultrawide + 8 mpx zoom // Pro include stabilizare optică
Selfie: modul foto rotativ
Stocare: 128 sau 256 GB
Memorie: 6GB/8GB RAM + card
Baterie: 5.000 mAh
Preț: 750 dolari // 950 dolari

Lansarea Asus Zenfone 7 și Pro

Am avut de ieri link-ul pentru stream-ul Asus, dar mă așteptam să fie în engleză sau măcar să fie disponibile subtitrări, dar nu. Au ținut evenimentul strict în chineză, ceea ce arată că și disponibilitatea globală nu va fi extraordinară.

Cele două modele Asus Zenfone 7 sunt similare și amintesc de design-ul modelului de anul trecut. Cel simplu vine cu Snapdragon 865 și cel mai avansat vine cu Snapdragon 865+, aceasta fiind principala diferență. În rest este același terminal, același display, aceeași baterie, aceleași camere foto.

Păstrează ideea de modul rotativ, nu mai ai nevoie de camera selfie pentru că faci poze cu modulul foto principal. Spre deosebire de anul trecut sunt acum trei camere, cea principală a urcat de la 48 la 64 de megapixeli, cea ultra-wide este acum de 12 megapixeli, plus una telefoto despre care nu am acum detalii despre care The Verge spune că are 8 megapixeli și 3x zoom optic. Zenfone 7 Pro are stabilizare optică, modelul de bază doar cea digitală.

Asus Zenfone 6 a atras atenția publicului prin raportul excelent calitate/preț. Despre Asus Zenfone 7 a circulat zvonul că va fi foarte ieftin, că vine la 450 de dolari și va fi un hit global. Dezamăgire totală aici: prețul de bază anunțat oficial este 750 de dolari (3.075 lei plus taxele aferente) pentru cel de bază cu 865. Iar modelul de top va costa circa 4000 de lei (plus eventuale taxe). Aceste taxe suplimentare reprezintă costuri de transport, taxe vamale, TVA, marje de profit pentru distribuitori. În cazul nostru deseori sunt foarte mari comparat cu alte țări.

Conform CNet, care au și testat telefonul, lansarea în Europa va fi luna viitoare. Toți cei care au dat zvonul că telefonul va fi ieftin caută acum diverse explicații, că poate în Europa va fi mai ieftin, că prețurile din Taiwan sunt mai mari, prostii.

Deși nu avem detalii privind lentila de zoom, ea este exact ce lipsea de pe Asus Zenfone 6. Terminalul a avut camere foto excelente, am făcut câteva vacanțe cu el și vă spun că imaginile sunt incredibile, peste ce-am făcut cu Samsung, iPhone sau Xiaomi. Camera ultra-wide tinde să deformeze dar are culori bune. În schimb nu avea deloc zoom. Ceea ce în anumite situații este extrem de enervant. Dar acum se spune că Zenfone 7 va oferi un zoom hibrid de 12x.

Altă dezamăgire: Zenfone 6 s-a lansat cu o baterie masivă de 5.000 mAh, care oferea cea mai mare autonomie atunci. Speram ca anul ăsta să o actualizeze și să vină cu 6.000 precum RoG Phone. Din păcate nu este cazul, au aceeași baterie de 5.000. Nu e rău, dar păcat.

Ecranul Zenfone 7 rămâne Full HD, de asemenea nu este ceva rău, are autonomie mai mare așa. Dar este aberant să ceri 750 de dolari pentru un telefon cu ecran Full HD. De notat că noile modele Zenfone vin automat cu 5G. Aștept să vedem ce comunicări vor fi pe piața locală, dar sincer sunt dezamăgit de model.