În ultimii ani, diverse magazine online sau pagini ale operatorilor telecom au dezvăluit „din greșeală” noile terminale smartphone de top, înainte de lansarea oficială. Acum este rândul Amazon. Este un mecanism de promovare, unii clienți cred că acolo vor găsi produsul înaintea tuturor. Oricum, este clar că marile magazine pregătesc aceste pagini înainte de lansare și probabil le activează pentru a fi indexate de Google.

Samsung Galaxy Note 5

Amazon pregătește lansarea oficială pentru accesoriile Note 5. Probabil cei care mi-au trimis mie imaginile, producătorii chinezi de huse și carcase, au trimis datele și la Amazon. Iar magazinul online pregătește paginile cu accesorii Note 5. Dar sunt cele mai bune reprezentări pentru următorul vârf de gamă de la Samsung.

Sunt curios dacă va fi lansarea pe 12 august sau rămâne tot pe IFA Berlin, cum ziceam mai demult.  Știm că terminalul cu display 2K de 5.7 inch nu mai are o ediție Edge anul acesta și va fi lansat împreună cu S6 Edge Plus, un model relativ similar, cu ecran curbat, dar fără S-Pen și funcțiile speciale pentru stylus.

Știm că Note 5 va avea un nou procesor Exynos, în timp ce S5 Edge Plus va avea procesor Snapdragon. Samsung încearcă astfel să acopere cât mai multe astfel de nișe. Din păcate tot nu cred că este o soluție pentru creșterea vânzărilor, iar chinurile sud-coreenilor vor continua pînă ce reușesc să facă un model cu adevărat bun pe care să-l vrea cumpărătorii. Așa a fost Galaxy S, așa a fost Note la lansare. Dar acum, îmbunătățirile sunt prea mici pentru a conta, prețurile sunt mari, competiția vine cu telefoane din ce în ce mai bune și mai ieftine. Iar produsele Apple sunt pur și simplu prea bune ca să renunți la ele 🙂

O veste bună și una proastă: vestea bună este că se vede slotul pentru carduri microSD, care lipsește la S6, iar vestea proastă este că bateria ar putea fi integrată în terminal. Mă rog, nu neapărat o tragedie.

Galaxy Note 5