Samsung Galaxy Note 5 arată la fel ca modelele precedente și primele imagini nu arată deloc versiunea Edge, doar modelul clasic. Deocamdată știm că Note 5 va fi lansat în septembrie, va avea USB Type-C și va fi diferit de S6 Plus.

Samsung Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Sursa foto: OnLeaks
Sursa știrii: Forbes

Samsung mizează mult pe lansarea Galaxy Note 5, pentru că vânzările de modele S6 și S6 Edge nu au mers pe atât de bine pe cât spera compania sud-coreeană. Totuși, Note 5 este un terminal business, iar oamenii de afaceri, antreprenorii și angajații au nevoie de cel mai puternic smartphone, probabil că vânzările vor fi mai bune.

Principala temă de gândire pentru Note 5 rămâne procesorul utilizat. Sunt curios dacă va fi Exynos ca la S6 sau va fi Snapdragon. Anul acesta pentru S6 Samsung a pus un procesor Exynos motivând că Snapdragon 810 se încinge. Deși este cel mai puternic procesor de pe piață, vânzările n-au fost tocmai bune. Oare rezolvă Samsung problemele 810 sau apelează tot la Exynos? Nu știm deocamdată.  Dar unii susțin pe surse că va fi tot Exynos, că s-a dovedit mai performant.

ads

Conform zvonurilor de azi, ecranul Note 5 va fi de 5.9 inch cu rezoluție 4K. Eu pariez că nu merg atât de departe. Eu încă mai cred că cranul va fi tot de 5,7 inch, dar probabil cu rezoluție mai bună. Nu cred că ajung la 4K (3600×2160 pixeli) nici de data asta, dar e posibil să fie mai bun decât cel de anul anterior. Bateria va crește sigur, fiindcă cea mai mare problemă a utilizatorilor este autonomia. Zvonurile vorbesc despre 4.100 mAh, este foarte plauzibil.

Din ce am citit azi, Note 5 Edge ar putea fi diferit de modelul clasic, adică alt format, alte dimensiuni, alte caracteristici. Rămâne de văzut, acum nu pare credibilă informația.