Asus Zenfone 3, noua generație de terminale smartphone a producătorului taiwanez, a fost dezvăluită oficial la Computex. Sunt trei serii de modele, cel simplu, Ultra și Deluxe. Probabil la fiecare nivel sunt alte modele diferite, cel mai accesibil având un preț de 250 de dolari, iar cel mai scump spre 500 de dolari.

zf3-1-720x480-c
Asus Zenfone 3

Computex este cel mai mare târg IT&C din Taiwan, iar companiile locale profită de ocazie să lanseze acolo cele mai noi produse și tehnologii.

Asus Zenfone 3

Modelul Zenfone 3 are un display cu diagonala de 5.5 inch, modelul Deluxe are ecran de 5.7 inch, iar Ultra concurează cu Xperia Xa Ultra ajungând la 6.8 inch.

Nivelul de dotări diferă de asemenea, Zenfone 3 având procesor Snapdragon 625, cel Deluxe are Snapdragon 820, iar modelul de top are un procesor Snapdragon 652. Să le luăm mai bine pe rând, să intrăm în detalii.

Zenfone 3. Modelul care va face cele mai mari vânzări datorită prețului (la 250 de dolari terminalele ajung de obicei la noi cu prețul de 1.500 de lei). Totuși, nu este un model slab. Are ecran de 5.5 inch cu rezoluție Full HD, este Super-IPS+ cu densitate 401 ppi, acoperit cu Gorilla Glass 3. Procesorul este Snapgradon 625, un octa-core la 2.0GHz – cu opt nuclee Cortex A53, cele eficiente energetice, deci nu pentru jocuri. Versiunea de 32GB are 3GB de RAM, iar cea de 64GB vine cu 4GB de RAM. Probabil este mai bună experiența pe versiunea a doua, dar sigur va fi mai scumpă. Dispune de slot pentru carduri de memorie microSD, dar acesta este pe SIM-ul 2 al terminalului. Deci nu poți avea dual-SIM și card de memorie, trebuie să alegi între cele două funcții. Acceleratorul grafic este Adreno 506, de asemenea o versiune de nivel mediu.

Camera foto de pe spate are senzor de 16 megapixeli, iar cea frontală pentru poze selfie este de 8 megapixeli. Bateria integrată este de 3.000 mAh, vine cu Android 6.0 și interfața Zen UI la versiunea 3.0. Pentru Asus este un vârf de gamă și cred că va continua vânzările bune de pînă acum.

Zenfone 3 Deluxe și Ultra

Modelul Zenfone 3 Deluxe va fi pentru fanii hard-core ai Asus, cei care vor să dea un ban în plus pentru un produs premium. La 5.7 inch este cam mare, la concurență cu Galaxy Note și probabil că va avea și performanțe destul de bune. Ecranul este Super AMOLED, dar este Full HD și sunt surprins de faptul că nu urcă mai sus cu rezoluția, probabil au vrut să mențină prețul cât mai jos. Densitatea este de 386 ppi, iar protecția este cu Gorilla Glass 4.

Modelul are un procesor Snapdragon 820, cel mai puternic la ora actuală. Modelele de 64 și 128GB au 4GB de RAM, dar există și modelul de top, cel cu 256GB de stocare internă și 6 GB de RAM, este cel care a și depășit alte terminale în testele de performanță probabil. La partea de card microSD este aceeași problemă, folosește slotul doi de SIM. Dar la nivelul ăsta de stocare, devine aproape inutil un card de memorie. Bateria integrată este tot de 3.000 mAh, dar autonomia va fi mai slabă ca la Zenfone 3.

Zenfone 3 Ultra. Modelul phablet, mai degrabă este o tabletă cu 4G, are ecran de 6.8 inch, adică foarte puțin sub nivelul de 7 inch al tabletelor compacte. Ecranul este IPS LCD, Full HD. Procesorul este Snapdragon 652, o versiune octa-core, mai performant decât Snapdragon 625. Are patru nuclee la 1.8GHz, Cortex A72, precum și alte 4 nuclee la 1.6GHz, Cortex A53. Versiunile de 32 GB au 3GB de RAM, iar cele de 64 și 128GB au 4GB de RAM. Bateria integrată este de 4.600 mAh.

Există oameni care folosesc mai mult tableta 3G sau 4G, iar pentru telefon înfig o cască în tabletă și vorbesc așa. Sau conectează căști Bluetooth. Totuși, dimensiunile foarte mari fac dispozitivul destul de nepractic pentru călătorii. Zenfone 3 Ultra are un preț de la 480 de dolari.