La aproape trei ani după Xperia Ultra, cei de la Sony anunță oficial Xperia XA Ultra, un dispozitiv cu ecran de 6.0 inch și dotări tehnice bune.

Sony Xperia XA Ultra Colour Range

Sony Xperia XA Ultra aduce ca noutate și o cameră frontală cu senzor de 16 megapixeli, dar și o durată de viață a bateriei de până la două zile.
Camera foto are stabilizare optică, există bliț dedicat pentru selfie și multe altele. Camera foto de pe spate are senzor de 21.5 megapixeli.

Ecranul este Full HD cu 367 ppi densitate, destul de bun pentru filme și fotografie. Este acoperit cu sticlă curbată, cu margini reduse la maxim.
Procesorul este Mediatek Helio P10, octa-core la 2.0GHz, 3GB de RAM, 16GB de stocare și card de memorie pînă la 200GB. Vine cu Android 6.0.1 și o interfață inspirată de Sony.

Bateria este de 2.700 mAh, mie personal mi se pare foarte mică, dar Sony promite autonomie mare. Încărcătorul rapid UCH12 permite utilizatorului să aibă 5,5 ore de folosire a telefonului cu doar 10 minute de alimentare. Abia aștept să testez modelul, să vedem dacă așa este.

Xperia XA Ultra este disponibil pe negru, alb sau auriu-Lime, începând din iulie. Veți găsi o gamă largă de accesorii pentru el, inclusiv Style Cover Flip, care vă oferă funcția de aprindere și stingere a ecranului, atunci când deschideți, respectiv închideți husa.

Nivelul de preț nu este comunicat oficial, dacă se confirmă zvonurile că ar fi 350 de euro, ar putea avea succes.

Xperia XA Ultra Front