Asus Zenfone 3 Zoom a fost anunțat la începutul anului împreună cu modelul Zenfone AR. Între timp, la Mobile World Congress a fost prezentat Zenfone AR, un smartphone foarte puternic.

Acum, modelul Asus se pregătește de lansarea globală, a fost deja prezentat oficial în SUA și pînă la finalul lunii va fi probabil disponibil și la noi. Abia aștept să îl testez. Dealiile tehnice sunt foarte bune, iar din câte am înțeles va avea și un preț foarte bun. La fel ca Zenfone 3 Deluxe este un smartphone excelent și cred că vom avea toate motivele să îl recomandăm.

Noul design este mai plăcut, ecranul de 5.5 inch, AMOLED, e perfect pentru pasionații de fotografie, iar procesorul este Snapdragon 625, octa-core bazat pe Cortex-A53. Are 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, iar platforma este Android 7.0 Nougat. În România va ajunge versiunea cu 4GB de RAM și 64GB stocare internă, cu siguranță mai performantă. Camera foto de pe spate are două lentile, una f/1,7 cu 25mm, iar cea de-a doua de 59mm, oferind un zoom optic de 2,3X. Senzorul este de 12 megapixeli, cred că este cel performant cu pixeli mari. Folosind zoom-ul digital puteți ajunge la 12X, dar rămâne de văzut cât de bine poate face crop. Camera foto este capabilă să înregistreze RAW, iar pe partea de filmare este capabil de video 4K.

Pentru ca activitatea de peste zi să fie susținută cei de la Asus au pus o baterie de 5.000 mAh, cu toate acestea spun că Zenfone 3 Zoom este mai subțire decât modelul original Zenfone Zoom.

Mie personal mi-ar fi plăcut să aibă un procesor mai puternic, de exemplu Snapdragon 821 dacă nu vroiau ceva de top. Cu toate acestea, probabil că procesorul puternic limita autonomia și i-ar fi deranajat pe cei ieșiți la fotografiat. De asemenea este important de luat în calcul și prețul. Un procesor de top ar fi mărit automat prețul telefonului, iar așa cei de la Asus pot poziționa acest terminal la un preț de circa 2000 de lei.