BlackBerry KEY2 este disponibil oficial în România, în oferta Vodafone. Este primul smartphone Blackberry cy o cameră foto duală pe sapte. Ca de obicei, focusul este pus pe securitate și funcții business.

BlackBerry KEY2 este primul model al producătorului canadian cu sistem dual-camera. Sistemul cu doi senzori de 12 megapixeli oferă o îmbunătățire în ceea ce privește reglarea automată a balansului de alb, auto focus mai rapid și o stabilitate a imaginii mai bună. Camerele au lentile cu f/1.8 și f/2.6 cu efect de zoom optic pentru fotografii mai interesante. Camera foto frontală are un senzor de 8 megapixeli pentru poze selfie. În ceea ce privește designul, smartphone-ul are un cadru din aluminiu care combină o tastatură inteligentă reproiectată cu un ecran tactil având diagonala de 4.5 inch, oferind o experiență specifică utilizatorului. Ecranul este IPS LCD, deci nu vă așteptați la performanțe grafice deosebite, iar rezoluția sa este sub Full HD (1620×1080 pixeli).

BlackBerry KEY2 are mai multe specificații de ultimă generație. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 660, un octa-core cu patru nuclee la 2.2GHz și alte patru nuclee la 1.8Ghz, obținând astfel un mix de performanță și autonomie crescută. De asemenea, are 6GB memorie RAM și 64GB capacitate de stocare. Smartphone-ul are Android 8.1 Oreo și o baterie inteligentă de 3500 mAh care învață comportamentul utilizatorului de încărcare și oferă recomandări privind alimentarea. Include tehnologia QuickCharge 3.0 și în jumătate de oră se încarcă spre 50% din capacitatea totală. Are preinstalat noul browser de internet Firefox Focus, dezvoltat de Mozilla, care permite sesiuni de navigare web nedetectabile

BlackBerry KEY2 este disponibil în oferta Vodafone România la un preț începând de la 39 de euro cu abonamentul Red 39, putând fi achiziționat și fără abonament pentru 649 de euro din magazinele Vodafone România, din cele ale partenerilor și de pe site.

Nu trebuie uitat că telefoanele Blackberry nu mai sunt produse de Research in Motion, firma canadiană care a lansat brandul Blackberry. Ele sunt acum produse de TCL, compania chineză care deține branduri precum Alcatel și Palm.