Blackphone, un smartphone care pune focus pe securitatea datelor, prezentat anul trecut la MWC, se lansează acum în România. Utilizează o versiune modificată de Android 4.4 pe care au numit-o PrivatOS.

Blackphone
Blackphone

Principalul obiectiv al telefonului este de a proteja intimitatea utilizatorilor și de a le oferi controlul asupra datelor personale.
Terminalul include software de criptare și securitate și dispune de o serie de aplicații proprietare Silent Circle, care au ca scop securizarea apelurilor telefonice, a mesajelor și contactelor. Alte aplicații preinstalate asigură caracterul anonim al căutărilor pe internet, posibilitatea de alegere a permisiunilor pe care aplicațiile instalate să le aibă, oferă siguranță sporită wireless, opțiunea de a controla datele de la distanță și de a face transfer de date securizat.

Blackphone este un telefon de nișă adresat celor care pun un accent deosebit pe confidențialitatea și siguranța datelor, fie că este vorba de autorități, de oameni de afaceri din diverse domenii sau utilizatori care doresc să dețină controlul asupra informațiilor personale la care pot avea acces terțe părți.

Blackphone dispune de un display de 4,7 inci, procesor quad-core Nvidia Tegra 4i la 2.0 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spațiu intern de stocare, un slot microSD, cameră foto principală de 8 megapixeli și o cameră secundară de 5 megapixeli.

ads
Blackphone in Romania
Blackphone in Romania

Aplicații de securitate

Remote Wipe & Protect – utilizatorii au control asupra datelor de oriunde în lume.
Secure File Transfer & Storage – oferă control asupra datelor pe care utilizatorii doresc să le trasfere sau să le păstreze private.
Blackphone Security Center – oferă controlul total asupra fluxului de date generat de aplicațiile și serviciile de pe dispozitiv. Utilizatorul este cel care decide ce permisiuni oferă aplicațiilor pe care le instalează, fără a afecta funcționalitatea acestora.
Silent Phone – permite utilizatorilor să ințieze și recepționeze apeluri de voce, apeluri video și conferințe telefonice private, în întreaga lume.
Silent Text – permite trimiterea și primirea de mesaje și fișiere private. Atunci când un mesaj este șters, acesta este eliminat permanent din terminalul utilizatorului și al destinatarului, precum și din cloud-ul de stocare.
Silent Contacts – utilizatorii au posibilitatea de a-și păstra contactele într-o formă criptată.
Disconnect Private Search – utilizatorii pot face căutări pe net în regim privat, utilizând motorul de căutare preferat. Nu sunt memorate căutările, adresele IP sau orice alte informații personale.
Disconect Secure Wireless – este o aplicație care detectează automat și protejează împotriva interceptărilor asupra rețelelor wireless.
Private Storage – utilizatorii Blackphone pot să-și depoziteze, sincronizeze, distribuie și acceseze datele personale de oriunde, folosind SpiderOak. Nici măcar serverul nu cunoaște conținutul datelor stocate, totul fiind parolat pentru a proteja informațiile atât de intruziunea din exterior, cât și de eventuale amenințări venite din interior.

Spaces este unul dintre cele mai recente update-uri ale Blackphone, realizat în parteneriat cu Graphite Software. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorii își pot separa viața personală de cea profesională creând spații diferite pentru anumite aplicații, conturi sau date.

Nu am deocamdată informații despre preț, anul trecut era prezentat la 630 de dolari.