Cel mai recent clasament de performanță Antutu cu terminalele smartphone care oferă putere de procesare mare este dominat de chinezi. Compania aproape necunoscută Vivo, de care v-am mai scris, ocupă locul unu în mai.

antutu-top-phones-may-2016

În total șase din top 10 cele mai performante telefoane sunt modele chinezești, mai ieftine decât terminalele de top oferite de brandurile cunoscute. În curând vom vedea prin magazine și Vivo, stați liniștiți, dar și LeEco.

Chinezii folosesc la maximum procesorul Snapdragon 820, probabil cu soluții de overclocking și pun 4 sau chiar 6GB de RAM pentru a obține maximum de puncte în aceste teste. În același timp, modelele lor costă între 350 și 500 de dolari, față de 600-800 de dolari pentru brandurile mari. Totuși, multă lume nu cumpără aceste modele doar pentru că nu a auzit de ele sau nu are încredere în numele noi.

Lenovo Zuk 2 Pro de care abia v-am scris este și el în top.

Dintre brandurile mari se mențin în top doar Galaxy S7 Edge, iPhone și LG G5. Restul oferă performanțe mai slabe, deși ca preț sunt tot peste modelele chinezești.

Huawei este în top 10 cu Honor V8, iar Xiaomi și Meizu completează lista cu Mi5 și Pro6. Dacă vă par interesante modelele Vivo sau LeEco, scrieți-mi și vă povestesc despre ele.