Samsung Galaxy S7 ar putea avea slot de carduri microSD. Cu alte cuvinte, Samsung și-a dat seama că anul ăsta a cam făcut-o de oaie cu cardurile de memorie, iar anul viitor se gândește să readucă atuurile acestor terminale. Este campania tipică de promovare „pe surse”, iar detaliile dezvăluite sunt oarecum logice. Sper să nu se dezamăgească iar.

samsung galaxy s7

Încă de acum câteva luni au apărut detaliile tehnice pentru Samsung Galaxy S7. Cam tot ce vroiau clienții să audă, dar și mai mult. Campania a continuat cu discuția privind faptul că ecranul EDGE va fi standard și nu vor mai exista ediții separate. Dar aici este curios faptul că există în continuare unii utilizatori care nu vor ecran curbat. Să vedem ce va fi. Apoi, la o săptămână sau două, s-a anunțat tot pe surse că Galaxy S7 va avea un preț mai bun. Iar oamenii așteaptă în continuare să apară noi zvonuri despre acest model. Probabil va fi o pauză în perioada de Sărbători, dar din ianuarie zvonurile Samsung se vor intensifica, așa se întâmplă în fiecare an.

Samsung, ca și alți jucători din industrie, greșesc enorm cu cardurile astea. Ei cred sincer că, fără card, oamenii vor cumpăra servicii cloud și stocare online. Ceea ce nu se întâmplă din multe motive. Există stocare cloud gratuită. Există chestii pe care nu le vrei în cloud, ci vrei să le ai mereu local. Dacă mergi cu metroul, adio cloud. Chiar și varianta 128GB este limitată pentru unii utilizatori – iar Samsung nici n-a avut variantă de 128GB. Doar 32 sau 64… Doar începătorii se pot descurca cu așa ceva.

ads

Oamenii au stocate pe cardul microSD poze, filme, muzică digitală, eBook-uri. Este adevărat, le poți ține pe toate astea și pe tabletă. Dar oamenii călătoresc cu telefonul și nu totdeauna iau la ei tableta. Apoi se trezesc că au de așteptat undeva și nu au la ei tocmai filmele și cărțile… De-aia încing jocurile video. Există ceva soluții în cloud / online, dar cum spuneam depinde dacă ai rețea acolo unde ești.

Problema Samsung este mare și sunt doi factori care contribuie: lipsa unor inovații „wow” care să atragă cumăpărătorul, cam toate telefoanele fac același lucru, apoi există variante numeroase pentru orice buzunar. Chinezii fac telefoane din ce în ce mai bune, iar prețurile sunt mici. Samsung vrea să facă și volume mari, dar să țină și prețurile mari, ceea ce numai Apple poate deocamdată.

Depinde desigur și de design și de noutățile aduse, dar Galaxy S7 trebuie să convingă clienții, nu mai sunt suficiente doar micile actualizări.