Samsung Galaxy Note 6 va fi lansat în august, iar zvonurile privind o versiune Edge continuă. Pun acum la un loc tot ce știm despre Note 6 și posibilul S7 Edge Plus.

Imaginea asta este prima cu un Note cu ecran curbat pe margini. Deși logic ar fi fost să avem un succesor al Note Edge, eu personal cred că va fi la fel ca anul trecut, vom vedea un Galaxy S7 Edge Plus, mai mare decât S7 Edge, mai bine dotat.

gnote6-540x352

Galaxy Note 6

Vă redau întâi primele zvonuri despre Note 6 de aici, iar apoi noutățile.

Samsung Galaxy Note 6 ar putea aduce un ecran de 5.8 inch față de 5.7 în mod tradițional. Sunt câteva chestii pe care aproape sigur le va avea, dacă sud-coreenii vor să entuziasmeze utilizatorii:
– va fi rezistent la apă, la fel ca Galaxy S7 sau S7 Edge;
– va avea suport pentru carduri microSD;
– va avea noua cameră foto cu senzor care are pixeli mai mari;
– Android 6.0;

Se discută despre posibilitatea de a trece la display cu adevărat 4K. Nu pentru marketing, cum a făcut-o Sony, ci pentru a oferi o experiență Gear VR mai bună. Densitatea ecranului contează mult pentru experiența VR, iar ecranele OLED 4K au o densitate mai bună. Pe de altă parte, ecranul de acest gen scade autonomia, deci n-ar fi tocmai de dorit.

Deocamdată sunt disponibile doar cele două procesoare de la S7, Snapdragon 820 sau Exynos 8890, dar uneori aducea procesoare noi. Nu știm exact planurile privind Exynos. Dar mai mult ca sigur va exista o variantă cu Snapdragon.

Ca elemente de noutate, unii zic că Samsung va trece direct la Note 7. Asta pentru a alinia seria S7 cu Note 7, ca să nu mai fie diferențe de nume.

Evenimentul de lansare va fi 2 august sau oricum, în primele zile ale lunii. Anul trecut, lansarea Note 5 și S6 Edge + a fost pe 13 august. Anul acesta se tot spunea că vor fi devansate lansările, mă așteptam să fie în iulie, pentru că august este în general o lună pierdută.

Anul acesta nu a fost însă unul normal pentru Samsung. Lansarea S7 a adus de fapt două modele, pentru că S7 cu ecran normal este mai compact, iar S7 Edge este mai mare. Atunci, ce ar putea face cu S7 Edge+, cât de mare să fie? Pe de altă parte, dacă lansează Note Edge va fi generația 2, pentru că nu a mai fost alt produs după primul Note Edge… Complicat, iar Samsung a recunoscut că are prea multe serii de produse și prea multe nume. Dar nu a făcut nimic pentru a le reduce numărul.

Note 6 ar putea avea însă un format mai mare decât S7 Edge, ar putea avea o baterie mai mare și funcțiile speciale pentru S Pen care îl diferențiază. De asemenea, rămân covins de faptul că Samsung va aduce 6GB de RAM pe Note 6.

Oricum, aceste discuții sunt tot la nivel de zvon, vedem mai multe când se apropie evenimentul.