Samsung Galaxy S7 se va lansa anul viitor la Mobile World Congress 2016, la Barcelona. Ca de obicei, am să fiu acolo să vă scriu despre el. Lansarea comercială va fi în martie, conform Wall Street Journal. Telefonul vine cu un ușor redesign, am aflat deja detalii tehnice, dar și evetualtul preț. Acum cică va avea force touch și încărcare rapidă.

bgr-samsung-galaxy-s6-1

Sursa foto: BGR.

Noutatea momentului ar fi că Samsung Galaxy S7 ar urma să aibă force touch, tehnologia lansată deja pe Apple la iPhone 6S și pe versiunea premium Huawei Mate S (128GB). De fapt, tehnologia asta nu face mare lucru, ai niște opțiuni când apeși într-un anumit fel pe ecran. O am la 6S, am folosit doar la camera foto, dar în rest nu prea. La Huawei au arătat de asemenea o aplicație care îți permitea să cântărești un măr sau ceva de mici dimensiuni. Practic, nu e nimic extraordinar.

ads

Pentru a testa piața, sursele Samsung vorbesc despre un scaner de retină, care să deblocheze ecranul doar când te uiți la el. Practic, aproape imposibil, pentru că ar trebui să scaneze constant după retina ta și să o recunoască din diverse unghiuri, nu cred că se poate face atât de rapid. Dar, dacă s-ar face, ar fi interesant de tesat, ca și concept.

Samsung tot lansează astfel de informații pentru a crea așteptare pentru noul terminal. Că va avea doar ediție Edge, nu va mai fi model clasic. Că va fi cu card microSD, nu ca anul acesta. Că bateria se va scoate și va fi de mari dimensiuni.

De asemenea, WSJ spune că Samsung Galaxy S7 va avea un port USB Type-C, o chestie tare și care va veni pe multe gadgeturi noi, dar acum nu are utilitate reală și nici nu e compatibilă încă cu alte tipuri de porturi USB (trebuie un adaptor separat, care costă).