Următorul vârf de gamă pentru Google și smartphone-ul anului 2017 care va aduce Android 8.0 „O”, Google Pixel 2 a apărut în noi teste de performanță. Se discută de luni bune despre acest model, care ar fi printre cele mai așteptate telefoane din partea a doua a anului. Toamna este în general acaparată de Note, iPhone și Pixel. Să vedem care sunt detaliile tehnice.

google pixel xl

Din păcate Google Pixel 2 este ultimul dintre cele trei, pentru că Note 8 se va lansa pe 31 august, înainte de IFA Berlin, iar iPhone 8 vine probabil pe 12 septembrie. În mod tradițional vârful de gamă al Google se lansează prin octombrie. Deci mai avem destul de mult de așteptat. Dar este posibil ca din punct de vedere hardware să fie în faza de testare, apoi intră în producție, iar când este evenimentul de lansare poate fi comandat deja.

Testele de performanță în care apare Google Pixel 2 arată un ecran de 5.6 inch, cu rezoluția 2K (2560×1312 pixeli), ceea ce sugerează un format similar cu LG G6 sau S8, de genul 18:9 sau 18.5:9, genul de display nou, cu marginile subțiri. Probabil modelul testat a fost Google Pixel XL 2, iar varianta cu ecran mai mic, de 5.1 sau 5.2 inch nu trebuie scoasă din calcul.

ads

Procesorul era cunoscut deja, este clar vorba despre Qualcomm Snapdragon 835, octa-core, cu 4GB de RAM. Nucleele sunt la 2.4GHz, iar acceleratorul grafic este Adreno 540. Camera de pe spate apare aceeași, cu senzor de 12 megapixeli, iar camera foto frontală este de 7 megapixeli.

Conform Slashgear ar fi apărut deja zvonuri că Qualcomm va actualiza Snapdragon 835 și va lansa pe final de an Snapdragon 836, o variantă cu un pic mai multă performanță, cum a fost 821 lansat după 820. Ei spun că acest nou procesor va fi lansat probabil cu LG V30, care ar putea fi primul telefon cu Android O. Sau va fi lansat cu Note 8, versiunea americană. Pe de altă parte, s-ar putea să fie doar un zvon.

Stocarea internă este de 128GB la modelul testat, dar asta nu scoate din discuție eventuale modele de 32/64GB. Să vedem dacă se confirmă informațiile.