Doogee Mix vine oficial în România, fiind listat în oferta eMAG. Se pare că producătorul chinez caută acum să se extindă agresiv în Europa, pentru a evita greșelile comise de alți jucători concurenți.

Update: a dispărut de la eMAG, dar puteți citi review Doogee Mix.

Doogee Mix

Doogee Mix

Eu v-am prezentat acum doi ani un telefon ieftin, Doogee Y100 Pro. Se pare că între timp au crescut și au cucerit deja piața din Spania, iar apoi vor să se extindă și pe alte piețe din Europa. Iar Doogee Mix este chiar foarte interesant. Cel puțin are un design care mi-a plăcut, deși sursa de inspirație este foarte ușor de recunoscut. Dar să vedem cum stă și la detalii tehnice.

Doogee Mix are un ecran fără margini de 5.5 inch, dar are rezoluție 720p. Știm cum este, lumea caută 4K, dar se plânge apoi că telefonul e scump și nu ține bateria. Iar dacă adopți o rezoluție mai slabă nici nu se observă mari diferențe. Procesorul este Mediatek Helio P25, model economic, octa-core bazat pe ARM Cortex A53, are versiuni cu 4GB de RAM și 6GB de RAM, în funcție de buget. Stocarea este la fel, de 64GB sau 128GB, iar telefonul suportă carduri de memorie microSD.

Telefonul are cameră foto duală, cu senzori de 16 megapixeli și 8 megapixeli. Camera frontală pentru selfie este de 5 megapixeli.

Doogee în Europa

Compania a devenit cunoscută în China pentru telefoanele oferite, iar apoi au început să trimită telefoane pentru test în toată lumea, devenind cunoscuți peste tot. După perioada inițială în care vindeau prin site-urile internaționale, cum fac toți producătorii chinezi, Doogee a decis extinderea în Europa.

Micul brand chinezesc a avut un început modest în Spania, dar apoi a cucerit piața spaniolă, printr-un parteneriat puternic cu echipa de fotbal Villareal C.F. Parteneriatul cu echipa s-a dovedit a fi rețeta de succes pentru Doogee, care apoi a aplicat modelul și pe alte piețe internaționale. Cel mai recent parteneriat, încheiat cu Premier League din Anglia. Circulă vorba că Doogee s-ar putea să lanseze o ediție specială Premier League a modelului său MIX.

Nu știam că marca Doogee este la origine spaniolă, dar ulterior a fost cumpărată de chinezi. Acum sunt deținuți de Shenzhen Kavid Communication Apparatus Co. Ltd. Doogee se extinde masiv pe piața globală, începând din 2016. Anul acesta, compania a deschis filiale și fabrici în Africa de Est, de Vest și de Nord. Extinderea începută în 2016 a sporit numărul de locuri de muncă pe piețele locale și al contribuțiilor la bugetele locale, în același timp. Pe scurt, Doogee contribuie la stimularea dezvoltării locale. În Algeria, Doogee a menținut o creștere susținută, de 20%, timp de 20 de luni. În plus, compania s-a poziționat a doua în topul livrărilor anuale în Algeria, cu peste 10.000 de magazine acoperite.

Prețul la eMAG este de 1.129,99. La magazinele din China costă 205 dolari, dar cu transportul și taxele de vamă o să ajungeți tot acolo. Iar dacă îl iei de la eMAG (atenție, unde scrie “Vândut de eMAG), atunci beneficiezi de garanție și toate celelalte servicii.