Bateria telefonului mobil, fie că este smartphone, fie feature phone, nu rezistă foarte bine, mai ales dacă ai de vorbit mult și mai stai și pe Internet mobil în restul timpului. Așa că, pe lângă dezoltarea de tehnologii noi pentru baterie și accesoriile cu acumulatori de capacitate mai mare, au apărut două noi idei interesante, ca să nu le laud prea mult.

Prima este mai cunoscută: soluțiile de încărcare wireless. Fără să mai folosești cabluri, pui telefonul pe suprafața specială, iar acumulatorul se încarcă. A doua idee, de asemenea recentă, folosirea celulelor solare. Dar acum vin cu o noutate: celule solare transparente, aplicate pe ecran.

LG Wireless Charge Pad

Încărcător wireless

LG merge pe o soluție care în SUA este disponibilă comecial: încărcătorul wireless. Este practic un material special pe care stă telefonul și se încarcă. Există soluții de acest gen de la Duracell sau Energizer. Genial ar fi precum tehnologia care este în teste la Intel. Să ai încărcătorul la priză și telefonul să se încarce de pe birou, fără alte accesorii. Dar merge și cu acest wireless pad.

încărcător solar transparent

Încărcător solar

Încărcătorul solar este deja cunoscut de la câteva modele de telefoane mobile dotate cu așa ceva. Dar acum inginerii merg mai departe. Au făcut o folie transparentă care acționează ca și încărcător solar. Ar putea fi plasată peste ecran și gata, captează lumina și produce mult dorita energie pentru împrospătarea bateriei. Dacă locuiești într-o regiune însorită, adio prize 🙂

ads