Bateria telefonului mobil, fie că este smartphone, fie feature phone, nu rezistă foarte bine, mai ales dacă ai de vorbit mult și mai stai și pe Internet mobil în restul timpului. Așa că, pe lângă dezoltarea de tehnologii noi pentru baterie și accesoriile cu acumulatori de capacitate mai mare, au apărut două noi idei interesante, ca să nu le laud prea mult.
Prima este mai cunoscută: soluțiile de încărcare wireless. Fără să mai folosești cabluri, pui telefonul pe suprafața specială, iar acumulatorul se încarcă. A doua idee, de asemenea recentă, folosirea celulelor solare. Dar acum vin cu o noutate: celule solare transparente, aplicate pe ecran.
Încărcător wireless
LG merge pe o soluție care în SUA este disponibilă comecial: încărcătorul wireless. Este practic un material special pe care stă telefonul și se încarcă. Există soluții de acest gen de la Duracell sau Energizer. Genial ar fi precum tehnologia care este în teste la Intel. Să ai încărcătorul la priză și telefonul să se încarce de pe birou, fără alte accesorii. Dar merge și cu acest wireless pad.
Încărcător solar
Încărcătorul solar este deja cunoscut de la câteva modele de telefoane mobile dotate cu așa ceva. Dar acum inginerii merg mai departe. Au făcut o folie transparentă care acționează ca și încărcător solar. Ar putea fi plasată peste ecran și gata, captează lumina și produce mult dorita energie pentru împrospătarea bateriei. Dacă locuiești într-o regiune însorită, adio prize 🙂
Solutia mea a fost o a doua baterie tinuta incarcata pentru drumurile lungi fara incarcatoare dar mai ales fara prize (unele trenuri). Am cantarit mult daca un incarcator solar sau chiar mecanic ar fi potrivit, pana s-a intamplat sa raman “powerless” la ora 21. Mai cauta soarele unde nu-i 🙂
 
Ai dreptate, dar există și încărcător solar cu stocarea energiei, el se încarcă ziua și la ora 21 îl ai deja încărcat 🙂
 
cred ca cel mai util incarcator ar fi unul mecanic, cu cheita!
 
Incarcator cu inductie am la o periuta de dinti inca de acum 4-5 ani 🙂
 
@Mihai Voiculescu,
ar fi fost interesant un astfel de dispozitiv la consumatorii mai maricei: laptop, telefoane mobile, aparate radio, samd. cread ca aparuse acum citiva ani un aparat de radio ce functiona pe baza unui resort (ca la ceasuri), dar a ramas la stadiul de experiment.
mecanisme de genul enuntat exista in anumite ceasuri de mina (mecanice), tehnologia e de acum 25-30 ani (asa numitele ceasuri automate).
 
Da, exact ca lanternele astea cu manivela. ramai fara baterie, mai dai la rotita pac-pac ai facut de un apel 🙂
 
cam asa ceva 🙂