Google pregătește Nexus 5X și Nexus 6P care urmează să fie lansate pe 29 septembrie în cadrul unui eveniment special. Deocamdată avem doar zvonuri și imagini cu cutiile, precum și unele poze neconfirmate încă. Dar se confirmă aparent faptul că vom avea un Nexus LG și Nexus Huawei.

nexus 5X

Se pare că modelul Apple este tot mai comun. Samsung face două modele de top, Galaxy S și Note. Sony face două modele de top, acum Z5 și Z5 Compact. Microsoft va lansa curând două modele noi de Lumia, unul compact și unul XL. Așa că Nexus va fi și el în două variate, 5X care va fi mai compact și 6P care nu mai este de  6 inch și foarte bine face.

Dacă Nexus mi s-a părut atractiv pînă la primul Nexus 5, după trecerea la Nexus 6 a devenit deja aproape tabletă. Da, vreau ecrane mari, dar să fie utilizabile. Cred că 5.7 e maximum pentru un telefon, restul fiind tablete 3G/4G. Acum la 5.5 inch sunt foarte mulțumit, nu vreau ceva mai mare. Dar să revenim la Nexus.

ads

Nexus 5X

Modelul mai compact ar avea la bază LG G4, cu display de 5.2 inch, procesorul ar putea fi tot Snapdragon, iar bateria are 2.700 mAh.  Aduce Android 6.0 Marshmallow.

Cutia Nexus 5X
Cutia Nexus 5X

Nexus 6P

Despre Nexus 6P nu se știe de asemenea mare lucru. Ar urma să fie primul Nexus realizat de Huawei, iar ecranul ar fi de 5.7 inch.
Terminalul ar putea avea procesor Snapdragon 810 și ar veni cu o baterie de 3.500 mAh. Evident, cu Android 6.0, pentru că noul sistem de operare va fi și el lansat comercial.

Cutia Nexus 6P
Cutia Nexus 6P

Via AndroidPolice, Ars

P.S. uite și invitația la evenimentul oficial Google:
nexus2cee_Capture_thumb