Samsung Galaxy C10, un model smartphone mid-range, ar putea deveni primul model dual-camera al sud-coreenilor. Este funcția pe care totată lumea o așteaptă de la Galaxy Note 8, dar acesta nu va fi primul smartphone dual-camera al companiei sud-coreene.

Seria C de la Samsung aduce modele mid-range cu diverse dotări bune. Anul trecut, Galaxy C7 Pro a fost destul de bine primit. Se pare că vedeta de anul acesta este C10, care urmează să fie lansat oficial în cursul lunii mai.

Deși LG a lansat moda camerei foto duale acum doi ani, urmat de Huawei P9, iPhone 7 Plus și o mulțime de alte telefoane. Cu toate acestea, Samsung a ingorat complet acest trend, nici modelele de top și nici cele mid-range nu au avut pînă acum cameră foto duală. Dar fanii credeau pînă acum că Galaxy Note 8 va fi primul care aduce acest lucru.

Problema cu această cameră foto duală este una de software și de utilitate reală. La Huawei poți face cu o lentilă poze alb-negru și cu alta color, iar senzorul alb-negru ar ajuta la realizarea unor setări mai bune pentru camera color. La LG, cele două lentile oferă diverse perspective, generând un aparent zoom optic. La iPhone 7 Plus prima versiune de soft nu prea ajuta deloc la realizarea unor fotografii bune, aud că după actualizările recente este mult mai bine. Iar Samsung știe că ceea ce oferă camera foto de pe Galaxy S sau Galaxy Note este cam maximum ce se poate scoate cu o cameră foto pe telefon. Imagini bune, filmări excelente. Probabil și testele lor cu camera duală au ieșit slab spre mediocru.

Acum, Galaxy C10 nu este un telefon vârf de gamă și își permit să aibă pe el o cameră foto mai puțin decât perfectă. În acest timp, testează reacțiile publicului și se gândesc dacă merită să pună asta pe Note, care eu zic că va fi amânat pe septembrie. Pentru S8 a fost amânat din februarie în aprilie. Samsung Galaxy C10 va aduce în mai camera duală, iar apoi vor rafina partea de software ca să aibă la Note o cameră foto duală cu adevărat bună.

Samsung Galaxy C10 ar urma astfel să aibă procesor Exynos 8895 sau o variantă mid-range care include tehnologia dual-camera, 4 sau 6 GB de RAM, 64 GB de stocare. Ecranul este de 6.2 inch dacă este să credem discuțiile de pe Net. Țineți cont că nu a mai existat alt model anterior și că toată informația este pe surse.