Cel mai recent smartphone al Google, Samsung Galaxy Nexus, primul telefon care vine cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, va fi disponibil în România din 12 decembrie*, după cum v-am povestit ieri. Eu l-am testat și vă spun că este unul dintre modelele de top ale anului 2011. Datorită platformei software nu are egal, e foarte bun Android 4.0.
Vodafone are însă nu doar exclusivitate asupra distribuției terminalului, dar are și un concurs în care poți câștiga terminalul Nexus.

Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

* Luni, pe 12 decembrie cumpărătorii vor avea o reducere specială de 70 de euro din partea Vodafone, atât în magazine cât și la comenzile online pentru terminal. Atenție, reducerea este valabilă doar luni.

Concurs: pentru a câștiga un Samsung Galaxy Nexus de la Vodafone trebuie să accesezi aplicația Facebook și să răspunzi la o întrebare simplă: „De ce îți dorești un Galaxy Nexus de la Vodafone?”. Telefonul va fi oferit prin tragere la sorți.

Samsung Galaxy Nexus are cel mai bun display din tot ce-am văzut pînă acum. Super AMOLED HD cu rezoluție 1280×720 pixeli, ca la computer. Oricum, cam peste netbook-uri și tablete. Procesorul este excelent – susținut de 1GB de RAM (am avut computer cu 1GB de RAM abia în 2005). De asemenea, filmează Full HD,  iar platforma software net superioară lui Android 2.3.5 de pe celelalte terminale. Experiența cu el este foarte bună, niciun bug în 14 zile de testare. Modemul HSPA este de 21,6 Mbps – perfect pentru rețeaua Vodafone, certificată că oferă cea mai bună calitate a semnalului.

Telefonul poate fi luat cu reduceri importante dacă mergeți pe varianta abonament. Oferta pornește de la la 169 Euro (TVA inclus), pentru abonamentul Mega 25 și 1GB Internet pe mobil. Am scris ieri despre prețul Samsung Galaxy Nexus.