Samsung Galaxy Note 20 5G este cu siguranță unul dintre telefoanele anului 2020. Astăzi am văzut imagini noi, detalii tehnice interesante și noi speculații legate de acest model.

Samsung Galaxy Note 20 5G preview

Sursa: PhoneArena

Samsung Galaxy Note 20 5G: ecran fără găuri

Deja am discutat posibilitatea astea, ca Note 20 să vină fără o cameră selfie vizibilă. La un moment dat, părea că varianta asta a picat, circulau noi imagini în care Note 20 avea camera decupată pe mijlocul ecranului. Apoi apăruse o știre că un smartphone Galaxy A va avea camera foto pop-up. Credeam că se schimbă decizia privind Note. Dar astăzi, cei de la PhoneArena arată iar un design fără decupaj.

Pentru mine personal este cea mai bună variantă, urăsc notch-ul și mă deranjează și gaura din ecran, fie că e discretă sau accentuată (teardrop). Totuși, recunosc că este mai util să ai camera foto acompaniată de un senzor bun, fie 3D ToF, fie infraroșu. Deci înțeleg necesitatea unui notch dacă vrei poze bune și autentificare serioasă prin imagine. Acum, rămâne un mister soluția găsită de Samsung pentru acest model. Va fi pop-up? Nu cred, din cauză că majoritatea modelelor pop-up nu beneficiază de IP68, nu se poate securiza foarte bine modulul. Plus că mecanismele nu s-au dovedit foarte fiabile. Va fi senzor sub display? Asta ar fi o lovitură pentru Samsung. Ar fi primii care fac așa ceva și ar răspunde unor zvonuri care circulă de mult timp. Însî nu avem nicio confirmare că există tehnologia sub-dispay.

ads

Lansarea Samsung Galaxy Note 20 5G nu întârzie

Samsung a prezentat zilele trecute rezultatele financiare pentru primele trei luni (ianuarie-martie 2020). Deși criza coronavirus începuse deja în China și coreea de Sud, totuși cifrele sunt surprinzător de bune.

Veniturile totale Samsung au fost de 45,4 miliarde de dolari, iar profitul de 5.3 miliarde de dolari. Divizia de telefoane mobile Samsung a avut venituri de 21.3 miliarde de dolari, precum și un profit de 2.15 miliarde de dolari. Sigur, impactul este mai mare pe trimestrul al doilea, aprilie-iunie, dar vom afla asta abia în iulie, după ce se publică cifrele oficiale. Dar per-total, Samsung stă foarte bine.

Presa din Coreea de Sud spune deja că lansarea Galaxy Note 20 nu este amânată. Deși există probleme cu unele componente, acestea se vor rezolva probabil pînă în august. Iar Samsung va avea nevoie să continue lansările pentru a evita scăderea. După ce carantina impusă de Covid-19 se va relaxa, oamenii care vor reveni la muncă ar putea reveni la obiceiurile dinaintea crizei.

În rest, cunoaștem majoritatea informațiilor. Note 20 5G va avea probabil doar versiune Snapdragon 865. Cel mai recent zvon spune că va fi și cu Exynos, dar limitat în țările care nu au probleme cu procesorul Samsung. S-ar putea să vedem Snapdragon și în România.

Samsung a reușit să atragă atenția tuturor anul trecut lansând un senzor de 108 megapixeli, probabil cel mai puternic din zona foto și capabil să filmeze 8K. Anul acesta se spune că va fi de 150 sau de 250 de megapixeli. Samsung a confirmat că va face unul de 600 de megapixeli, dar acesta este pentru viitor, nu va fi gata în următoarea perioadă. Eu cred că totuși este mai realist să vorbim de 144 megapixeli pentru anul curent. Ar putea crea imagini la 16 megapixeli prin procesarea Nonacell, adică combină pixelii alăturați, dar nu doi cu doi sau patru cu patru, ci câte trei (3×3).

Legat de stocare, Samsung a făcut anunțul oficial deja. Modulul de 512GB cu tehnologie UFS 3.1 poate stoca fișierele 8K de mari dimensiuni fără probleme și întârzieri. Comparat cu modulul de 512GB pe UFS 3.0, noua tehnologie aduce viteze de scriere și citire de trei ori mai mari.

Cei de la Phone Arena vorbesc și despre prețuri. Note 20 5G ar costa 1.100 de dolari, iar modelul de top Note 20+ 5G va costa probabil 1.200 de dolari. Nu avem indicații deocamdată despre un Samsung Galaxy Note 20 Ultra, deși ar fi logic să facă așa ceva. Cred că modelul Note 20 Lite va fi gata abia în toamnă sau anul următor.

Ați mai citit lucruri interesante despre Note 20? Lăsați un comentariu pe tema asta.